Felhívás!

Emlékdíjak kiírása

Mezőkövesd és Hatvan testvérvárosaink felajánlásából immár ötödik éve, minden tanév elején 100 ezer forintos ösztöndíjban részesülhet két, az anyanyelv ápolásában jeleskedő kézdivásárhelyi diák. Tavaly a díjakat a Nagy Mózes Elméleti Líceum két tanulója, Nánia Hilda és Fülöp Barbara nyerte el.

Idén sem lesz ez másként, az alábbi emlékdíjakra várják a pályázatokat:
A Hatvany Lajos kitüntető emlékdíj azon IX–XI. osztályos diákok számára elérhető, akik tanulmányaik alatt kiváló eredményeket értek el a magyar nyelv művelése területén. Pályázási feltételek: egy kézdivásárhelyi oktatási intézményben folytatott tanulmányok, személyes adatok (név, cím, iskola, osztály, telefonos és egyéb elérhetőségek), összefoglaló mindazokkal az eredményekkel, tevékenységekkel, amelyekkel a pályázó az anyanyelv és irodalom területén a 2018–2019-as tanévben jeleskedett (helyi, megyei, országos, nemzetközi versenyek, rendezvények, iskolán kívüli tevékenység, önkéntes munka stb.).

A Kiss Lázár-emlékdíjra olyan VIII. osztályt végzett diákok jelentkezését várják, akik tanulmányaik alatt kiváló eredményeket értek el a magyar nyelv művelése területén. Az esszé elbírálása mellett a nemzetközi, országos vagy megyei versenyeken elért eredményeket, illetve a részvételt, valamint minden olyan tevékenységet, amely a magyar irodalommal, nyelvvel és kultúrával kapcsolatos is figyelembe fogja venni a szakbizottság. Pályázási feltételek: kézdivásárhelyi oktatási intézményben folytatott tanulmányok, egyoldalas (A4) esszé az alábbi idézet alapján: „Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható.” (Kosztolányi Dezső); személyes adatok (név, cím, iskola, osztály, telefonos és egyéb elérhetőségek), valamint egy összefoglaló mindazokkal az eredményekkel, tevékenységekkel, amelyekkel a pályázó az anyanyelv és irodalom területén az elmúlt négy évben jeleskedett.

A pályázatokat a polgármesteri hivatal 108-as irodájában lehet leadni, hétfőtől péntekig 8 és 15 óra között. Határidő: 2019. május 27., 12 óra. <<

Hozzászólások