Ötvenen az ipari parkokban

Ötvenen az ipari parkokban

A legutóbbi kézdivásárhelyi tanácsülésen beszámolt Szőllősi Tamás, az ipari parkokat felügyelő önkormányzati cég igazgatója. Mint kiderült, az összes csarnokot sikerült bérbe adni, a két létesítményben egyelőre ötvenen dolgoznak.

A Kézdivásárhely két ipari parkját felügyelő céget 2017 őszén hozták létre, de a konkrét tevékenység csak 2018 januárjától kezdődött el. Ekkor meghatározták a kommunikációs formáikat, stratégiájukat, létrehoztak egy internetes platformot, amelynek célja, hogy Kézdivásárhely gazdasági potenciálját megismertesse, információkat közöljön a potenciális bérlőkkel, illetve a már meglévő ügyfelekkel. A www.investintargusecuiesc.ro oldalon jelenleg még folyik az információk feltöltése, magyarázta Szőllősi Tamás, miután Szilveszter Szabolcs tanácsos azt is mondta volt kollégájának: jónak látná, ha minél több nyelven, így németül is megszólítaná a vállalkozókat az oldal, amely egyébként most románul, angolul és magyarul elérhető. Figyelembe kell venni, hogy a környékre szívesebben jönnek német tőkéjű vállalkozások.
A beszámoló szerint a meglévő bérlőktől 2018 áprilisában átvették az önkormányzat által már megkötött szerződéseket, így a béreket a cég számlázza, ezáltal bevételre is szert tudtak tenni. Annak érdekében, hogy a bérlőket könnyebben megtalálják az ügyfeleik, illetve újabb érdeklődők figyelmét felhívják magukra, a kézdivásárhelyi önkormányzat segítségével kétnyelvű útjelző táblákat helyeztek ki a város különböző pontjain, emellett romániai újságokban hirdették a két ipari parkot és a bennük rejlő lehetőségeket. Jelenleg 10 bérlő van a két parkban, akik különböző iparágakban tevékenykednek, így van autómosó, papír és karton megmunkálására alkalmas eszközök gyártásával foglalkozó cég, forgácsolással és vágással a Volkswagen német partnerének is bedolgoznak, műanyagmegmunkálás, tejfeldolgozás, gépjárműalkatrészek, nyomdaipar, galvanizálás, cinkezés, utánfutók és hálókocsik összeszerelése is történik, ugyanakkor egy gépkocsikat műszakiztató állomás is működik a helyszínen.
Több bérlő esetében még folynak a munkálatok, és remélhetőleg hamarosan beindul a termelés náluk is. 2018 végéig közel 50 ember dolgozott a két ipari parkban, ám a vállalkozások beindításakor ez a szám nőni fog, hiszen többen fognak még új személyeket alkalmazni. A 6 ipari csarnok mindenike bérbe van adva, illetve közel 2 hektár terület is bérlőre talált már, ami 25-30 százalékos lefedettséget takar, amely 2019-ben 50 százalékra emelkedik – hangsúlyozta Szőllősi Tamás. <<

Hozzászólások
Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Május 24–26. között huszonhét olyan lenyűgöző természetfilmet nézhet meg ingyen a közönség, amelyeket 98 országból beérkezett 1400 pályamunkából válogattak a gödöllői Grassalkovich-kastélyban megrendezendő ötödik természetfilm-szemlére. Ezeket az alkotásokat a Vadon Egyesület, valamint a gödöllői királyi kastélyban működő múzeum jó kapcsolatának köszönhetően ott és itt egyszerre vetítik majd.

Egy sikeres életút kiteljesedése

Egy sikeres életút kiteljesedése

Napjainkban sajnos ritkán fordul elő, hogy egy csinos, sikeres magyar lány, aki előtt a világ kitárult, egy kis porfészeknek tartott, ráadásul Magyarország jelenlegi határain kívül eső városkában telepedjen le, és nemzete múltjával, jelenével, jövőjével, illetve sorsának alakulásával kezdjen el foglalkozni. A nemrégiben Sepsiszentgyörgyre látogató G. Nagy Lilla Imolával ez történt. És nem jött üres kézzel, élete rezdüléseinek kottáját, a Délvidék titkai, Mit ér az ember, ha magyar című könyvét is magával hozta.