Röviden

Kereskedők jelentkezését várják

Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatala kereskedők jelentkezését várja a KSE-napokra, amelyet  május 10–12. között tartanak a Sportcsarnoknál és környékén. A sportnapokra lehet jelentkezni lacikonyhával, pattogtatott kukorica, vattacukor és jégkrém árusításával, pék- és cukrásztermékekkel (ide tartozik a kürtőskalács és a lángos), gyorsétkezde típusú árusítóhelyekkel (gyros, hamburger, szendvics, kebab, hot dog, pizza stb.), valamint vidámparkokkal is. Kérik az érdeklődőket, hogy nyújtsanak be kérést a polgármesteri hivatal iktatójába a cég adataival, valamint az árusítandó termék feltüntetésével május 3-án, pénteken 13 óráig.

Családok is vetélkedhetnek

Még lehet jelentkezni a Zöld Nap Egyesület és az önkormányzat közös családi vetélkedőjére, amelyet első alkalommal, Pörög a család néven szerveznek. A nyolcfordulós vetélkedő célja a kézdiszéki (kézdivásárhelyi) családok összekovácsolása egy összetett program keretében, amely egyaránt fektet hangsúlyt a szórakozásra, valamint a mozgás, különbőző sportágak, gyakorlatok, logikai feladatok játékos megismerésére, végrehajtására és annak megoldására is. Regisztrálni május 1-ig lehet a zoldnapegyesulet@gmail.com e-mail-címén, vagy személyesen a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal kommunikációs irodájában (108-as iroda). Telefonszám: 0766.611.066 vagy 0726.233.518. A helyszínen nem lehet bejelentkezni, azaz a részvétel feltétele az elsődleges regisztráció, mivel a szervezők előzetesen készülnek füzettel, szabályzattal, útmutatóval a gördülékeny verseny érdekében. A csapatban minimum 3 fő és maximum 6 fő lehet, szülő, nagyszülő, gyerekek, unokatestvérek stb. A vetélkedő május 11-én, 11 órától kezdődik, és egész nap tart. Értékes díjakért folyik a harc: a legpörgősebb család wellness- vagy élményparkbelépőt nyer a Bálványos Resort felajánlásából, és tortát a Süti Éden jóvoltából. A második és harmadik díjasok egyéves, illetve féléves belépőt minden családi programra a Vigadó Művelődési Házba.

Hozzászólások
Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Május 24–26. között huszonhét olyan lenyűgöző természetfilmet nézhet meg ingyen a közönség, amelyeket 98 országból beérkezett 1400 pályamunkából válogattak a gödöllői Grassalkovich-kastélyban megrendezendő ötödik természetfilm-szemlére. Ezeket az alkotásokat a Vadon Egyesület, valamint a gödöllői királyi kastélyban működő múzeum jó kapcsolatának köszönhetően ott és itt egyszerre vetítik majd.

Egy sikeres életút kiteljesedése

Egy sikeres életút kiteljesedése

Napjainkban sajnos ritkán fordul elő, hogy egy csinos, sikeres magyar lány, aki előtt a világ kitárult, egy kis porfészeknek tartott, ráadásul Magyarország jelenlegi határain kívül eső városkában telepedjen le, és nemzete múltjával, jelenével, jövőjével, illetve sorsának alakulásával kezdjen el foglalkozni. A nemrégiben Sepsiszentgyörgyre látogató G. Nagy Lilla Imolával ez történt. És nem jött üres kézzel, élete rezdüléseinek kottáját, a Délvidék titkai, Mit ér az ember, ha magyar című könyvét is magával hozta.