Felhívás!

Új játszóteret építenek

A 180 diákot számláló Bem József Általános Iskola háza táján zajló eseményekről Gál Zsuzsanna igazgatótól érdeklődtünk. Az intézményvezető rögtön az elején megjegyezte, az alacsony diáklétszámból adódóan anyagi gondokkal küzd a tanintézmény. „A fejkvóta alapján az intézményünk számára megállapított összeg hagy kívánnivalót maga után, figyelembe véve, hogy a fizetések mellett két épületet kell karbantartani, ám bízom benne, hogy lesz költségvetés-kiegészítés, emellett lehetőségeihez mérten a helyi önkormányzat is támogat”, fejtette ki.

Jelenleg tizenegy nyolcadikos koptatja a tanintézmény padjait, az igazgató szerint nem is akárhogyan. „Ügyesek, jól tanulnak, 2–3 tanuló készül szakiskolába, ám zömében líceumi osztályokban folytatnák tanulmányaikat”, mondta az igazgatónő, hozzátéve, a novemberi szimuláláson jó eredményeket értek el a végzősök, akik javában készülnek a soron következő márciusi próbavizsgákra. A jövő évi beiskolázási tervről szólva közölte, „tizenkét előkészítőssel indulnánk, nincsenek összevont osztá­lyaink, és bízom benne, hogy nem is lesz erre szükség a továbbiakban sem”.
Következő tanévtől a tervek szerint délutáni iskolát (after school) is működtetnének, ugyanis a szülők részéről van igény erre. „Ezt a felsőlemhényi iskolaépületben indítanánk be ősztől. A tanács segítene előkészíteni az osztálytermet, és terveink szerint déltől 15 óráig tartanánk a gyerekeknek foglalkozásokat, ám egyelőre korai lenne részletekbe bocsátkozni.”
Emellett új játszóteret létesítenek az alsólemhényi tanintézmény udvarán a Magyarország kormánya által elindított, és többek között az RMPSZ által lebonyolított Óvodafejlesztési Programon keresztül. „Folyamatban van az építkezési engedély beszerzése, hamarosan egy korszerű játszótér áll majd a kicsik rendelkezésére.” A program keretében az alsólemhényi óvoda korábban egy „magyar-sarokkal” gazdagodott.

Hozzászólások