Hirmondo

Továbbvinné a stafétát

Továbbvinné a stafétát

Fábián Sándor húsz éve tagja a községvezetésnek alpolgármesterként, illetve megbízott elöljáróként. Beszélgetésünkkor az idei helyhatósági választásokról, megvalósításokról és tervekről kérdeztük.

– Miért szavazzanak a csernátoniak Fábián Sándorra?

– A mezőgazdasági technikum elvégzése óta Csernáton községben dolgozom. A múlt rendszerben is a saját falumban voltam farmfőnök, majd a téeszt megvásárolta a tejgyár, és ott dolgoztam, amikor 2000-ben az addigi alpolgármester nyugdíjba vonult. Sikerrel pályáztam a tisztségre, és az ötödik mandátumot töltöm a helyi közösség szolgálatában. Húsz éve, tizennyolc évig alpolgármesterként, két éve pedig megbízott polgármesterként tolom előre a község szekerét. Úgy vélem, az elmúlt két évtizedben sokat tettem a községért, és szeretném továbbvinni a stafétát, a következő mandátumban megvalósítani a néhány éve elindított, Csernáton és a hozzá tartozó települések korszerűsítését, haladását célzó projekteket.

– Melyek az elmúlt két év legfőbb megvalósításai, és mik a további tervek?

– Korszerűsítettük a közvilágítást, befejeztük a Farkas-kúria elődöm által elkezdett felújítását, és elindult az ingyenes telekkönyveztetési folyamat. Emellett aláírt szerződésünk van a Kovászna Út és Híd Rt.-vel a Kandia-híd felújítására, és ígéretet kaptam az építőtől arra, hogy mielőbb munkához látnak. Bízom benne, hogy már nyár elején átadhatjuk a korszerűvé varázsolt létesítményt. Amint az idő engedi, hozzálátunk a Dúlók utcája és a Felsőcsernátont Torjával összekötő út aszfaltozásához. A felsőcsernátoni iskolát is felújítanánk pályázati pénzből, továbbá tervezzük Albis közműves vízellátását, ahol mielőbb hozzálátnánk a ravatalozó építéséhez is. Ugyanakkor arról értesültünk, hogy az Országos Településfejlesztési Programban (PNDL) benne foglaltatik a gázhálózat kiépítése. 2002-ben már volt ez irányú elképzelésünk, akkor tervet is készíttettünk, most ezt kell szakemberrel ellenőriztetnünk, hogy benyújthassuk pályázatunkat.

– Mi történik a kultúrotthonnal?

– Ez fájó pont számunkra, hiszen Csernáton az egyike azon kevés felsőháromszéki községeknek, ahol nem működik művelődési otthon. A régi ingatlant megvásároltuk az egyháztól, elkészítettük a felújítási tervet, és benyújtottuk pályázatunkat a PNDL-hez, azonban a szerződés aláírása még várat magára. Ebédlővel is ellátnánk az ingatlant, hogy, amennyiben a jövőben erre lehetőség adódik, a diákok étkeztetése ott történhessen.

Alpolgármester is nevesítve

A Magyar Polgári Párt (MPP) helyi vezetői is részt vettek az RMDSZ csernátoni szervezetének bővített választmányi ülésén, ahol eldöntötték, hogy a továbbiakban is támogatják az RMDSZ-es Fábián Sándor polgármestert, míg az alpolgármesteri tisztségre az MPP-s Mágori István önkormányzati képviselőt jelölik. „Amíg mások beszélnek róla, addig mi már elkezdtük a magyar összefogást helyi szinten. Csernáton az első háromszéki község, ahol megvalósítottuk az összefogást, hasonlóan fogunk viszonyulni minden helyi igényhez” – hangsúlyozta Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke.

Hozzászólások