Felhívás!

Okospad Kézdivásárhelyen

Okospad Kézdivásárhelyen

Érdekes színfoltja lesz Kézdivásárhelynek a csütörtökön átadandó okospad. A főtéren már felszerelték technikai eszközt, amely a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) helyi gyűjtéséből valósult meg.

A HKA okospadot ad át Kézdivásárhelyen csütörtökön 11 órakor a város főterén. Tavaly közel hétszáz kézdivásárhelyi lakos vett részt a Tekerj egy jó célért akción, amelynek egyik eredménye ez a technikai eszköz.

Az adományt nem tudjuk sem a létesítmények, sem a berendezések kategóriájába besorolni, ugyanis két lenyitható tetejű padból és egy központi elektronikai egységből áll, amely tartalmaz: 4 USB csatlakozót, 4 darab hálózati csatlakozót és ezek mellett wifi erősítőt is. Az este automata megvilágítással ellátott pad a HKA reményei szerint dísze, érdekes színfoltja lesz a városnak.

Az okospad helyi termékként jött létre: a padok a kézdivásárhelyi Csiszár Dénes faipari tanműhelyben készültek, az elektronikai részt a sepsiszentgyörgyi Elco cég szakemberei állították össze, a kőmunkát Zoltáni Loránd sepsiszentgyörgyi vállalkozó készítette. Az okospadot egy szép városcímer díszíti, Péter Alpár képzőművész alkotása.

Hozzászólások