Felhívás!

Tesznek a közösségért

Tesznek a közösségért

A Kézdiszentkereszti Nők Egyesülete 2014. július 9-én alakult meg, de végül csak 2016 januárjában sikerült jogilag bejegyeztetni. A jelenleg 14 tagból álló szervezet elsősorban azzal a céllal jött létre, hogy előmozdítsa és segítse a helyi közösségformálást, erősítse a nők megbecsülését és szerepét a társadalomban.

– Havonta összegyűlünk, megünnepeljük a név- és születésnapokat, változatos tevékenységekkel részt veszünk a község- és falunapokon – tudtuk meg Pál-Varga Ilona elnöktől, aki hozzátette, a legtöbb tevékenységükkel a gyerme­ke­ket célozzák meg. Különböző kézműves foglalkozásokat tartottak már. Rajzpályázatot hirdettek március 15-e alkalmából, húsvéti tojásírást tanítottak, ők szervezték meg községszinten a gyermeknapot, adventkor a sokszínű tevékenységek által a karácsonyra való ráhangolódásban segítenek a gyerekeknek.
Az egyik legutóbbi fontos tevékenységük a kézdialmási gyermekotthon árvái számára megszervezett segélygyűjtési akció volt. Ennek keretében gyermekruhák, játékok, édesség gyűlt össze, amit az otthon lakóinak adományoztak. A vakációban egy napot az intézményben töltöttek, amikor játszottak a gyerekekkel, ekkor társasjátékokat adományoztak nekik.
Tartják a kapcsolatot a megye más településein lévő hasonló jellegű szervezetekkel is, részt vettek a Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalomban (NEEEM), és az országos nőszervezet által indított különböző kurzusokat – személyiségfejlesztés, management és vezetés stb. – is rendszeresen látogatják.
Civil tevékenységeken is képviseltetik magukat, legutóbb a tavaly ősszel Sepsiszentgyörgyön megszervezett kolbásztöltő fesztiválon (október 23-án) harmadik díjban részesült a csapatuk. <<

Peti Botond

Hozzászólások