Felhívás!

Támogatják a sportéletet

Támogatják a sportéletet

A nemrég megtartott tanácsülésen a kommandói testület rábólintott, hogy a LEADER keretében pályázhassanak egy fedett tribün építésére a helyi focipályára.

Az ülésen Kocsis Béla polgármester ismertette a testülettel, hogy 41 ezer eurós vissza nem térítendő alapot pályázhatnak a LEADER keretében egy 150 férőhelyes lelátó építésére. A testület egyöntetűen rábólintott a lehetőségre, az elöljáró pedig megjegyezte: napokon belül be is nyújtják a szükséges papírokat a pályázathoz.

Kocsis hangsúlyozta, a tribünépítése mindenképp fontos lenne a faluközösség számára, ugyanis nemrég újraindult a Kommandói Fenyvesek focicsapat, és céljuk, hogy feljussanak az 5. ligából a 4.-be. Az önkormányzat támogatása mellett, többek közt a magyarországi OTP segítségét is élvezik, amely 3 ezer euróval szponzorálja a csapatot, továbbá a megyei önkormányzatnál pályázott 2 ezer lejre a sportegyesület.

– A kommandói emberek szeretik a focit, és nagy hagyománya van a futballnak a településen, ezért szeretnénk, ha ez a fajta sportélet továbbra is élne a községben – szögezte le az elöljáró.

Hozzászólások