Felhívás!

Egy évnyi munka előtt állnak

Egy évnyi munka előtt állnak

Habár az iskolatűzből adódó telekrendezés miatt megkéstek a munkával, most újra jó úton halad a kommandói tábor létesítése, és hamarosan megkezdik az építkezést is – tudtuk meg Gáj Nándortól, a tábort létesítő sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola igazgatójától.

Kérdésünkre Gáj elmondta: lebontották a 40 éves faházikókat, illetve hamarosan megkezdik az építkezést is, ami előreláthatólag egy évet fog tartani. A régi pionírtábor területére új épületeket húznak fel, a terv szerint hárommargarétás panzió és ifjúsági szállás (hostel) létesül a hegyi faluban. A két épületszárnyban 50 személynek tudnak majd szállást biztosítani, míg az ebédlő 90 személyt lesz képes fogadni. Az udvaron pedig füves sportpályát alakítanak ki.

Gáj kifejtette: a tábor a ’90-es években az oktatási tárca keretében működött, utána átvette a sport- és ifjúsági igazgatóság, majd 2009-től Kovászna Megye Tanácsához került. A megyei tanács pedig a Művészeti és Népiskolát kérte fel a tábor korszerűsítésére. Elsősorban a sportolóknak szólna, mint edzőtábor, de a Kommandó adta természetes környezet miatt Gáj reméli, hogy mások is érdeklődni a fognak a magasan fekvő intézmény iránt.

Hozzászólások