A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Egy évnyi munka előtt állnak

Egy évnyi munka előtt állnak

Habár az iskolatűzből adódó telekrendezés miatt megkéstek a munkával, most újra jó úton halad a kommandói tábor létesítése, és hamarosan megkezdik az építkezést is – tudtuk meg Gáj Nándortól, a tábort létesítő sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola igazgatójától.

Kérdésünkre Gáj elmondta: lebontották a 40 éves faházikókat, illetve hamarosan megkezdik az építkezést is, ami előreláthatólag egy évet fog tartani. A régi pionírtábor területére új épületeket húznak fel, a terv szerint hárommargarétás panzió és ifjúsági szállás (hostel) létesül a hegyi faluban. A két épületszárnyban 50 személynek tudnak majd szállást biztosítani, míg az ebédlő 90 személyt lesz képes fogadni. Az udvaron pedig füves sportpályát alakítanak ki.

Gáj kifejtette: a tábor a ’90-es években az oktatási tárca keretében működött, utána átvette a sport- és ifjúsági igazgatóság, majd 2009-től Kovászna Megye Tanácsához került. A megyei tanács pedig a Művészeti és Népiskolát kérte fel a tábor korszerűsítésére. Elsősorban a sportolóknak szólna, mint edzőtábor, de a Kommandó adta természetes környezet miatt Gáj reméli, hogy mások is érdeklődni a fognak a magasan fekvő intézmény iránt.

Hozzászólások