Felhívás!

Önkormányzati szemle

Önkormányzati szemle

Az elmúlt években a helyi költségvetésre nem lehetett panasz, és Kocsis Béla polgármester elmondása szerint a pénzt igyekeznek okosan a község fejlesztésére fordítani, hogy ezáltal is eleget tegyenek a lakosság igényeinek, és megtartsák Kommandót a fejlődő települések sorában.

Kommandói önkormányzati szemlénk elején Kocsis Béla leszögezte:

– Nem akarom elszólni magam, de az elmúlt két évben gazdag időszakot zártunk. Természetesen a pénzt fejlesztésre fordítjuk, és már idén, amikor kitavaszodtunk, előre láttuk, hogy mit is szeretnénk dolgozni az elkövetkezőkben.

A munkálatok felsorolásában a polgármester megemlítette a földutak javítását is.

– A település azon részein, ahol nincs aszfalt, sikerült rendbe tennünk a földutakat. Dolgoztunk a falu bejáratától (az erdészeti hivataltól) a székely kapuig, ameddig az aszfalt tart. A katolikus templom felé is feljavítottuk az utat, és tört követ vittünk, de dolgoztunk a Csángók felé vezető részen, valamint a hétvégi házak felé is – tájékoztatott Kocsis Béla.

A másik megvalósításuk, amit megemlített, a közvilágítás modernizálása.

– Sokan panaszkodtak, hogy Kommandón, ahol amúgy is sötétebb az éjszaka, mivel hegyekkel vagyunk körülvéve, hiányos a közvilágítás. Amint lehetőséget kaptunk rá, ki is cseréltük a régi higanygőzös égőket energiatakarékos világítótestekre. Ezáltal nem csak korszerűbb lett a közvilágítás, hanem olyan falurészekre is kerültek lámpatestek, ahol eddig nem voltak.

Szót ejtett a szennyvíztisztító létesítéséről is.

– Mivel az érintett állami intézmények többször is felhívták a figyelmünket arra a hiányosságra, hogy Kommandón nincs szennyvíztisztító, ezért úgy döntöttünk, hogy önerőből terveket készítünk a tároló megépítésére. A létesítmény a polgármesteri hivatal mögött fog helyet kapni – részletezte az elöljáró.

Szintén a készülő munkák közt megemlítette, hogy javában zajlik a garázs megépítése az önkormányzat háta mögött. A polgármester megjegyezte: a fűtött garázs megépítése mindenképp fontos, mert a –30 fokos kommandói hideg nem a legkedvezőbb a polgármesteri hivatal járműveinek. Az építményben a mikrobusz, a tűzoltóautó, valamint a munkagép kap teret. Ha már szó volt a hidegről, a polgármester örömmel nyugtázta, hogy felvették a kapcsolatot az állami erdészeti hivatallal, és megbeszélték, hogy azt a tűzifát, amit esetleg a polgármesteri hivatal már nem tud a saját erdejéből előteremteni az igénylő lakosoknak, azt a hivatal biztosítja, méterenként 84 lejes áron.

Hozzászólások