Felhívás!

RÖVIDEN

Készen állnak az iskolaépítésre

A januári iskolatűz után sokan összefogtak az egyik szárnyát elvesztő Horn Dávid Általános Iskola megsegítéséért, illetve újjáépítéséért. Kocsis Béla polgármester kérdésünkre elmondta, az új iskola építése reményeik szerint még idén elkezdődhet.

– Tudjuk, hogy Romániában nem fénysebességgel történik a pályázatok elbírálása, azt is tudjuk, hogy milyen viharos néha a politikai helyzet, hiszen nemrég a kormány is átalakult, de Kovászna Megye Tanácsának részéről azt a választ kaptuk, hogy az új iskola építésére vonatkozó pályázat a PNDL-hez le van téve, és prioritást élvez. Tehát reméljük, hogy idén már tudunk valami kézzelfoghatót is tenni – mondta a polgármester.

Az elöljáró hozzátette: sajnos szeptemberben még nem lesz megépítve az iskola, de ha a pályázatot jóváhagyják, a papírformaságok megtörténnek, akkor ősszel már neki is foghatnának az alap elkészítésének meg a hasonló kezdeti munkáknak, egészen addig, amíg az időjárás engedné.

– Az önkormányzat készen áll arra, hogy bármelyik percben megkezdje a munkát, csak várnunk kell, hogy fentről a szükséges támogatásokat jóváhagyják – szögezte le az elöljáró.

Járható út

A néha oly sokat szidott Kommandó–Kovászna útszakasz, mint már megírtuk, a fürdővárosi önkormányzat ügykezelésébe került, és amióta náluk van, odafigyelnek az út karbantartására. Kocsis Béla polgármester meg is jegyezte, hogy talán soha nem volt ennyire járható az út Kommandóra, mint az idén. De hasonlóan vélekednek azok is, akik vendégként néha a magasan fekvő településre látogatnak. Az elöljáró szerint fontos a járható út, hiszen a nyár beálltával egyre több turista megfordul a településen.

Falunapra készülve

A kommandói önkormányzat a legutóbbi tanácsülésen pénzt hagyott jóvá a hagyományosnak számító falunapok megszervezésére. A rendezvény idén is kétnapos lesz, és augusztus 5-6-án (szombat és vasárnap) tartják meg. A részletes programra még visszatérünk.

Hozzászólások