Felhívás!

Svájci istentisztelet a református gyülekezetben

Svájci istentisztelet a református gyülekezetben

Minden év januárjának utolsó vasárnapján a svájci Zweisimmen és Sepsibodok református gyülekezetének testvérkapcsolata jegyében tartanak istentiszteletet mindkét gyülekezetben, mely jó alkalom az együtt imádkozásra, emlékezésre és együttgondolkodásra.

A több éve tartó barátság jegyében hirdetett igét Róth Levente lelkipásztor január 27-én. Ez a kapcsolat arra indít minket, hogy felmérjük, miben vagyunk értékesek, mely felismerés sokszor az idegen emberek által tartott tükörnek köszönhető – fogalmazott a lelkipásztor.

A sepsibodoki református gyülekezetben is, csakúgy, mint a világ oly sok részén, megünnepelték a házasokat, felhívva a figyelmet a család fontosságára, a szeretet, a hűség és a megbocsájtás jelentőségére. A házasság hetének vasárnapján, február 17-én a gyülekezeti teremben tartott istentiszteleten köszöntötték azokat a párokat, akik tíz évvel ezelőtt fogadtak örök hűséget egymásnak, mely esküt ez alkalommal megerősítették. A Szentírás nem mondja, hogy könnyű a házasság, ellenkezőleg, nehéz, könnyekkel, áldozatokkal, munkával, és küzdelemmel jár, de szép. Ezért ünnepeljük meg és köszöntjük fel azokat, akik évek óta kitartottak egymás mellett. A mai világban óriási érték, ha valakik tíz, húsz vagy harminc éven át kitartottak, mert azt jelenti, hogy megharcolták a harcukat. A házasság az a kapcsolat, ahol önmagad tudsz lenni a hibáiddal, a gyarlóságaiddal együtt – emelte ki igehirdetésében Roth Levente lelkipásztor.

Hozzászólások