Felhívás!

Jó, hogy otthon már nem kell tanuljanak

Jó, hogy otthon már nem kell tanuljanak

Tizennégy gyerekkel működik délutáni oktatás a református gyülekezetben január 14-től, hétfőtől csütörtökig napi négy órában. A segítő szándékkal elindított program célja, hogy tanulási, felzárkóztatási és egyéb fejlesztési lehetőségeket biztosítsanak az arra jogosult bodoki kisiskolásoknak.

A gyerekeket oktató pedagógus, Székely Erika elmondta, a program elindítása előtt felkeresték a tanítókat, akik nyitottan fogadták a kezdeményezést, a gyerekek névsorát is ők javasolták. Naponta megoldják a házi feladatokat, emellett olvasási és íráskészségeiket, személyiségfejlődésüket és finom-motorikus képességüket segítő gyakorlatokat végeznek, illetve rendszeresen meleg ebéd várja őket.

A 3. osztályból 5 gyerek vesz részt a délutáni oktatáson, a fejlődés pedig szemmel látható. A tanítójuk szerint a program mindenképpen hasznos a hátrányos helyzetű családból származó gyerekeknek. Az eredmény meglátszik mind a házi feladatok elkészítésében, mind az órákra való felkészülésben. Javult az olvasási tempójuk, nagyobb az önbizalmuk. Amióta elindult a délutáni oktatás, nem hiányoznak igazolatlanul az órákról.

„Szeretünk ide járni, jól érezzük itt magunkat, és az is nagyon jó, hogy otthon már nem kell tanuljunk” – örvendeznek a gyerekek. Ha valaki úgy érzi, szívesen segítené a kicsiket a tanulásban, szívesen fogadják. A programot a svájci HEKS alapítvány támogatja a Diakónia Keresztyén Alapítványon keresztül.

Hozzászólások