Felhívás!

Praktikus gép

Praktikus gép

Január végén adták át használatba az Alutus Régió vidékfejlesztési egyesület képviselői a bodoki önkormányzatnak azt a multifunkcionális buldoeszkavátort, amely megkönnyíti a különböző munkálatok elvégzését. A Leader program keretén belül megnyert, 80 ezer euró összértékű géphez sáncásó kupa, útszélek karbantartására alkalmas kasza, elülső függesztésre alkalmas hóeke, illetve víztartályos seprű is szerelhető.

Demeter János, az Alutus Régió Egyesület elnöke elmondta, örvendenek, amikor az önkormányzatok sikeresen pályáznak. Jóllehet egy ilyen gép nem tartozik az emberek napi jólétéhez, de ha az önkormányzat rendelkezik ilyen és hasonló eszközökkel, akkor sokkal könnyebben tud a saját településén rendet tartani, ezáltal emelni a lakosok komfortérzetét.

A bodoki önkormányzat százszázalékos finanszírozással pályázott az erőgépre az Alutus Régió Egyesületnél – tudtuk meg Antal Esztillától, az egyesület ügyvezető igazgatójától. A legelső leadott és sikeresen megvalósított pályázat volt. Folyamatban van még három másik olyan projekt, amelyek már le vannak szerződve: Bölön hasonló gépet vásárolt, Barót a helyi piacot újítja fel a Leader alapokból, a sepsibükszádi önkéntes tűzoltócsapat teljes felszerelést nyert.

Hozzászólások