Felhívás!

Röviden

Röviden

Javaslatokra várva

Egyelőre nem tudni, mennyi lesz Barót város idei költségvetése, így azt sem, hogy a pénz milyen beruházások megvalósításra lesz elég. Annyi azonban már bizonyos, hogy vannak leszerződött munkálatok, amelyekhez a kivitelezőknek idén hozzá kellene látniuk. Ilyen a Bányász utca, valamint az autóbusz-állomás melletti lakónegyed útjának, járdáinak felújítása, valamint a Petőfi-híd átépítése. A Termoconfort cég által végzett munkálatokra (víz- és szennyvízvezeték-hálózat cseréje) a városkasszában még 1,3 millió lej áll rendelkezésre, a remények szerint ebből a hátralevő munkálatokat fizetni tudják. A víztisztító állomásnál végzett átépítésre még nem kevesebb, mint 4 millió lejt kell adjon a kormány, ha ez megtörténik, és a Termoconfort (fotó) is elvégzi a feladatát, akkor Barót vízellátása, illetve szennyvízhálózata az előírtaknak megfelelő lesz – hangzott el a város legutóbbi tanácsülésén. A felsoroltakon kívül bizonyára egyébre is jut pénz, ezért a polgármester arra kérte a tanácsosokat, tegyenek javaslatokat, hogy azt mire fordítsák.

 

Korcsolyapálya

Napokon belül megnyílhat a baróti korcsolyapálya. Mint ismeretes, decemberben Barót a sepsiszentgyörgyi önkormányzattól egy korcsolyapályát kapott ajándékba, ennek üzembe helyezése azonban nem megy olyan egyszerűen. Az iskolapályán felállított létesítményhez, mint a város alpolgármesteréről megtudtuk, apróbb kiegészítők hiányoznak, amelyeket külföldről kell beszerezni, és ez időbe telik.

 

Tortoma Önképzőkör

Január 16-án, kedden 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében Hangyasuli – környezeti nevelés Székelyföldön címmel Csonta László, a Zöld Székelyföld Egyesület elnöke (Csíkszereda) tart vetítéssel egybekötött előadást.

Hozzászólások