Felhívás!

Év eleji beszámoló a könyvtárból

Év eleji beszámoló a könyvtárból

A zabolai Fejér Miklós Községi Könyvtár közel 25 ezer kötettel várja az olvasni vágyókat, emellett a Biblionet programnak köszönhetően számítógépeket lehet használni, valamint internet hozzáférés is biztosítva van az érdeklődők számára. Az év elején Hegyeli Zsuzsa Klára könyvtárossal beszélgettünk a múlt esztendőről és az idei újdonságokról.

Az egykori zabolai tanítóról elnevezett könyvtár gazdag könyvállománnyal rendelkezik, ezek többségét adományokból (magánszemélyek, Bod Péter Megyei Könyvtár, különböző intézmények stb.) szerezték be, de a saját költségvetésből is fordítottak kiadványok vásárlására. Hegyeli Zsuzsa Klára elmondta: elsősorban a kisiskolások képezik a könyvtárlátogatók kemény magját. Éppen ezért olyan kiadványokat szereztek és szereznek be, amik segítségükre vannak a tanulásban.

Természetesen felnőttek is megfordulnak az intézményben, viszont a kicsikhez képest a számuk alacsony, ezért a tavaly nyár óta gyakorlatba ültették a könyvtáros egyik célkitűzését, amely révén remélik, hogy ezt a korosztályt is úgymond „megfogják”. Ezért a gazdag kínálatban olyan kötetek is megtalálhatóak, mint a könnyű olvasmányok, valamint a különböző bestsellerek. Persze, ha valaki tudományos munkát keresne, mindeképpen tegyen egy próbát, mert szakkönyveket is bőven találni a polcokon.

Az idei tervek között szerepel, hogy a közösségi hálón népszerűsítsék az intézményt, és rendszeres beszámolókkal, frissítésekkel, információs morzsákkal csalogassák a község lakóit a könyvtárba. Továbbá tervezik, hogy különböző könyvtári rendezvényeket hoznak tető alá. Ezek elsősorban a kicsiknek és szüleiknek szólnak majd, így erősítve és tudatosítva az olvasás fontosságát a fiatalok körében.

A könyvtár mindeközben rendbetétel alatt áll. Tavaly sikerült a tűzvédelmi engedélynek eleget téve a kazánt az épületen kívülre helyezni, ugyanakkor felújították a villanyhálózatot is. A tervekben szerepel az ingatlan újracserepezése, illetve a belső tér felújítása.

A zabolai Fejér Miklós Községi Könyvtár hétfőtől péntekig 8-16 óráig látogatható.

Hozzászólások
Az nevet, aki a végén nevet

Az nevet, aki a végén nevet

A Craiován aratott parádés győzelemmel megnyerte az alsóházi rájátszást a Sepsi OSK, így kiváló csapathangulatban várhatja a Román-kupa csütörtöki döntőjét. A sepsiszentgyörgyiek hétfői sikerüknek köszönhetően két ágon is versenyben vannak az Európai Konferencialigában való indulás jogáért. A craiovai meccs hősét, a gólt és két gólpasszt jegyző Fülöp Istvánt beválasztották a forduló álomcsapatába.