Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN

Vakációs Bibliahét

Több mint ötven gyerek vett részt a szeptember 4-8. között a Sepsibodoki Református Egyháznál megtartott Vakációs Bibliahéten. A tábori program célja, hogy segítséget, mintát adjon a gyermekeknek arra, hogy miként lehet és miért jó hívő emberként élni bárhol a világon. A bibliahét központi témája Dániel történetére, illetve a Légy hű mindhalálig! (Jel. 2,10) központi aranymondásra épült. Minden napnak külön üzenete és témája volt, olyan célok kitűzésével, mint a Biblia megismerése, a mellettünk élőkért való felelősségvállalás, az Úr jelenléte a mindennapi életünkben és Isten országának építése – emelte ki Roth Levente lelkipásztor, aki sikerként értékelte a bibliahét során tapasztalt apró lépéseket, a gyerekek hitéletében történő változásokat. A Vakációs Bibliahétnek tudatosan felvállalt közösségépítő jellege van.

Harmadikok lettek

A bodoki Ízes-borvizes csapat harmadik helyezést ért el október elsején az Aquarius – Borvízünnepen megszervezett palacsintasütő versenyen, Sepsiszentgyörgy főterén. Az esemény az I. Kürtőskalács – Édes ízek fesztiválja keretében zajlott. Idén az oltszemi nőszövetség tagjai: Berec Mária, Bükkösi Erzsébet, Sorbán Gizella és Asztalos Jolán alkották a csapatot, akik a Sütei (Salus) borvízzel elkészített, százéves fáról szedett és dinsztelt kisasszonyalmás és fahéjas finomságukkal lepték meg a zsűrit.

Térfigyelő kamerák

A bodoki önkormányzat az elkövetkező hetekben közel 25 térfigyelő kamerát szereltet fel a község mindhárom településének bejáratához és az útelágazásokhoz a közbiztonság javítása érdekében.

Fogathajtó versenyek

Jövő év július 4-6. között nemzetközi egy-, két- és háromcsillagos fogathajtó versenyt szerveznek együtt a Balkán-bajnoksággal az oltszemi kezelőközpont melletti pályán. Addigra színpadot és anézőknek lelátót is építenek, az eseményre 20-25 fogatra számítanak.

Hozzászólások