Felhívás!

Röviden

Önkéntesek kerestetnek

Barót polgármesteri hivatala önkénteseket toboroz a város önkéntes készenléti csapatába. Olyan felelős, 18–50 év közötti, Barót város közigazgatási területén élő személyek jelentkezését várják, akik készek részt venni a közösségi életben tűz, vagy egyéb természeti katasztrófa esetén. Részletes tájékoztatással a polgármesteri hivatal 13-as szobájában szolgálnak.

 

A művelődési ház eseményei

Ma, csütörtökön 19 órától a Háromszék Táncegyüttes a Mundruc című táncszínházi előadást mutatja be a baróti Városi Művelődési Házban (fotó). Az előadás Martin Györgynek állít emléket, aki különleges kapcsolatban állt Mátyás István Mundruccal, az erdélyi férfitánc legjelentősebb alkotójával-előadójával. Martin egy filmfelvételnek köszönhetően kezdett el Mátyás István Mundruc legényesével foglalkozni, neki köszönhetően annak páratlan tánctudásáról ma nagymennyiségű anyag áll a kutatás, az utókor rendelkezésére. Az előadás ugyanakkor azt a környezetet is bemutatja, ahol megszületett a kalotaszegi legényes kiemelkedő alkotója.

A művelődési ház októberi programjaikban szerepel továbbá filmvetítés (animációs film 3D-ben, október 12-én), aztán október 18-án, szerdán a Bekecs Néptáncegyüttest látják vendégül, akik a Legendák kertjében című táncjátékukat mutatják be 10, illetve 12 órától.

Október 19-én ismét Barót vendége lesz Tamás Gábor: ezúttal a Csak a szívünkben nem száll az idő – Életúton Tamás Gáborral című könyvét mutatja be, melyben több évtizedes pályafutásának jelentősebb mozzanatait foglalta össze. A közönségtalálkozón jelen lesz a szerző, Szucher Ervin marosvásárhelyi újságíró is. Minden könyvvásárló ajándék CD-ben részesül.

A művelődési ház társszervezésében október 28-án tartják Baróton a már hagyományos őszi vásárt is.

Hozzászólások