Felhívás!

Röviden

Röviden

Időben készülnek

Az RMDSZ nőszervezet már egészen az év végéig kidolgozta a tevékenységi programját. Papp Enikőtől megtudtuk: a szervezet adventi vásárt szervez, a helyi tánccsoport karácsonyi műsorral készül, és tartanak közös községi szilvesztert is.

 

Kupakgyűjtés Kercsónak

A bélafalvi népünnepély során kupakokat és sörösdobozokat gyűjtöttek a bélafalvi Keresztes Zsolt megsegítése érdekében, hogy ezzel is hozzájáruljanak a hetvenezer euróba kerülő lábprotézis megvásárlásához. Az RMDSZ kézdiszentkereszti nőszervezete által szervezett megmozdulás szeptember 29-ig tart, az adományokat a kézdiszentkereszti községi könyvtárban fogadják. Ezzel párhuzamosan a megyei szervezet Háromszék többi településén is gyűjtésbe kezdett.

 

Nevet kap a kultúrotthon

Egyelőre még nincs a pontos dátum leszögezve, de az biztos, hogy október folyamán ismét nevet kap a kézdiszentkereszti kultúrotthon. A művelődési hajlék másodjára is felveszi Ady Endre nevét, ugyanis hatvan évvel ezelőtti, 1957-es építésekor a nagy költő nevét viselte, viszont a kommunizmus éveiben nem használhatták hivatalosan a megnevezést.

 

A könyvtár meghívottjai

A kézdiszentkereszti könyvtár is társult a Kovászna Megyei Művelődési Központ által szervezett Székelyföldi Napok rendezvénysorozathoz, és Esztelnek községgel közösen október folyamán (a pontos dátumot ezután rögzítik) bábszínházi előadást rendeznek Kézdiszentkereszten, és egyúttal a Százlábacskák együttes produkcióját is meg lehet tekinteni.

Hozzászólások