Felhívás!

Két napig mulatott Bélafalva

Két napig mulatott Bélafalva

A bélafalvi önkormányzat partnerségben az RMDSZ kézdiszentkereszti nőszervezetével immár ötödik alkalommal szervezte meg a bélafalvi falunapokat. A kétnapos rendezvény az utolsó előtti a kézdiszéki népünnepélyek sorában, amiket a jövő hétvégén esedékes torjai falunapok zárnak.

 

Papp Enikő, a nőszervezet elnöke elmondta: idén úgy döntöttek, hogy a helyi és a környékbeli értékek felvonultatására helyezik a hangsúlyt, így ennek megfelelően állították össze a programot. A megnyitót szombaton 10 órakor tartották, amit minifoci-bajnokság követett. A gyerekek számára szervezett kézműves tevékenységek délután 3 és 5 óra között zajlottak. Papp Enikő mellett a nőszervezet részéről Pál-Varga Ilona, Réti Orsolya, Tankó Mária, Pál Zita, Kiss Melinda, Turóczi Márta, Tuzson Réka és Tuzson Adél foglalkozott a gyerekekkel, akik egy sátor alatt festegettek, rajzoltak és más kézműves tevékenységet folytattak. Szintén a nőszervezet szervezésében került sor a mesemondó versenyre is, amire sajnos csak egyetlen gyerek nevezett be, így Nagy Antal Hunor kapott oklevelet.

Ezzel szemben a népdalvetélkedőn a gyerek két korcsoportban (előkészítő–III., illetve IV–VI. osztály) szálltak versenybe. Az első korcsoportban Szabó Dóra Dorottya (I. osztályos) bizonyult legjobbnak, második Pászka Ákos (I. osztályos), harmadik Mike Zsuzsanna (III. osztályos) lett. A nagyobbak között Gáspár Henrietta (VI. osztályos) győzött, második Gál Botond (IV. osztályos), harmadik pedig György Dóra (VI. osztályos) lett.

Emellett Pál Bence és Papp Szilamér előadásában székely anekdotákon lehetett derülni, majd a kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes lépett színpadra. A továbbiakban Gyergyai Anita könnyűzenei előadása következett, este pedig DJ Turbo G-retro partiján lehetett bulizni. Szombaton a vendégeket a nőszervezet által főzött babgulyással kínálták, másnap pedig a polgármesteri hivatal szakácsai álltak „hadrendbe”, hogy tokányt főzzenek.

A vasárnap ünnepi szentmisével kezdődött, majd a bélafalvi Tuzson János- és a kézdiszentkereszti Trefán Leonárd-iskolák előadása, és a bélafalvi iskolakórus ünnepi műsora következett. Kora délután ügyességi versenyek szerepeltek a programban, majd a kézdiszentkereszti Tisztás és Tisztácska néptáncegyüttesek produkcióját lehetett megtekinteni. Este táncházat tartottak, fellépett Jocó Junior, majd a rendezvény tűzijátékkal ért véget.

 

Hozzászólások