Felhívás!

Még segíthetsz Kercsónak

Még segíthetsz Kercsónak

Kézdivásárhely önkormányzata, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány, a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet (KVISZ), a Benji Állatvédő Egyesület és a Zöld Nap Egyesület összefogása révén 8793 lej gyűlt össze Keresztes Zsolt (Kercsó) számára az Őszi Sokadalom alatt.

 

 

Keresztes Zsoltnál 2016 októberében Ewing-szarkómát (csontrákot) állapítottak meg, melynek következtében bal lábát térd fölött amputálni kellett. Hogy újra tevékeny életet élhessen, Kercsónak egy Ottobock Genium X3 lábprotézisre lenne szüksége, melynek ára meghaladja anyagi lehetőségeit. Az Őszi Sokadalom ideje alatt több módon is hozzá lehetett járulni Kercsó céljának eléréséhez. A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet önkénteseitől „Támogatom Kercsót” feliratú karkötőket lehetett vásárolni. A Benji Állatvédő Egyesület szekerezést szervezett a kaszárnya előtti téren, amelyet szép számban vettek igénybe gyerekek és felnőttek is. Ezen kívül a város különböző pontjain megtalálható adománydobozok révén is lehetett támogatást nyújtani. Mint a befolyt összeg is mutatja, a gyűjtési akció sikeresnek bizonyult, sok kézdivásárhelyi és látogató érezte úgy, hogy szívesen támogatná az ügyet.

Az Ifjúsági téren egy beszélgetésre is sor került Keresztes Zsolttal, mely során az érdeklődők megismerhették a bélafalvi születésű fiú történet és jövőbeli terveit, céljait. A népes nézőközönség előtt Kercsó arról is beszélt, hogy az általa létrehozott One and a half leg Alapítvány révén más, hasonló helyzetben levő embertársain is segíteni szeretne.

Aki továbbra is szeretné támogatni Kercsót, illetve az általa létrehozott alapítványt, megteheti az alábbi bankszámlaszámon: RO46 RZBR 0000 06001959 4341 One and a half leg Alapítvány

Farkas Áron

Hozzászólások