Felhívás!

RÖVIDEN

Szabad állások

Munkatársakat keres a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság. A kézdivásárhelyi felnőtt fogyatékosok részére ambuláns, neuromotoros fejlesztést nyújtó központba szakorvost keresnek félállásba, a baróti rehabilitációs központba pedig pszicho-pedagógust. Kezdő szociálismunkás-állást hirdetnek a kézdivásárhelyi foglalkoztatási terápiás központba. Ugyanakkor nevelőket keresnek a kézdivásárhelyi rehabilitációs központba, a kézdialmási családi házhoz, a baróti fogyatékos gyermekek elhelyezési központjába, Sepsiszentgyörgyre az anyás központba és a Koldus és Királyfi Sürgősségi Elhelyezési Központba. Jelentkezni május 18-ig lehet, bővebb információkat a 0267.317.464-es telefonszámon kérhetnek.

Európa nap

A Kovászna Megye Tanácsa keretében működő Europe Direct Központ Európa napi rendezvényt szervez. Május 13-án, szombaton Sepsiszentgyörgy főterén Európa park címmel tartanak vetélkedőt diákoknak, gyereksarok várja a kisebbeket, az EU-infó sátorban az unióról és európai állampolgári jogokról lehet tájékozódni. A színpadon 11 órától a Mikes Kelemen Főgimnázium kórusa, a Fenyőcske néptánccsoport, a sepsiszentgyörgyi Salsa Club mutatja be műsorát, majd a fellépők sorát a Lady& The Tramps koncertje zárja. A Europe Direct Központ minden évben megünnepli Európa napját, a rendezvényének célja Európa kulturális sokszínűségének ismertetése, a helyi értékek és termékek népszerűsítése révén. 

Karvezetők képzése

Lőfi Gellért vezetésével rendeztek képzést kórusvezetőknek, illetve azoknak, akik kórust létesítenének Erdővidéken. A Művészeti és Népiskola tevékenységében a különböző művészeti ágak, így a zenei oktatás is kiemelt fontossággal bír. Ennek kapcsán Gáj Nándor, az intézmény vezetője úgy fogalmazott, „nyilvánvaló, hogy egy-egy kórus sikerének kulcsa a karvezető személyén múlik, így arra törekedtünk, hogy a helyi közösség életében fontos szerepet vállaló karnagyok számára nyújtsunk szakmai segítséget. Lőfi Gellért személyében nagyon lelkes képzőre találtunk, aki több hasonló akcióban bizonyította rátermettségét, hozzáértését”. A május 2-4. közötti eseménynek összesen 11 résztvevője volt, az elméleti felkészítést követően pedig mindegyik karnagy a Zathureczky Gyula Református Énekkar tagjaival gyakorolhatta a frissen elsajátított technikákat.

Hozzászólások