Felhívás!

Színpompás italok

Színpompás italok

A kevert italok elkészítéséből szervezett verseny esetében a mixerológiai megmérettetés a helyes kifejezés. Sepsiszentgyörgyön ilyen még nem történt – egészen a 26. Szent György Napokig.

A vásári hétvégét megelőző este a Művészeti és Népiskola szervezésében, a Tatratea és az Old Man’s Pub támogatásával került sor a város történelmében első alkalommal szervezett mixerversenyre, ahol összesen nyolc résztvevő mérte össze szaktudását. A verseny két fordulóból állt, az elsőben két ismert kevert italt, a B52-es rövidet, a közkedvelt Cosmpolitant, valamint egy Tatratea alapú hosszú italt kellett elkészítenie minden résztvevőnek.

A verseny célkitűzése volt, hogy Saint George Summer Cocktail névvel megtalálják azt a variációt, amely a várost képviseli: ez a jelentkezők saját kreációja kellett legyen, amelyben egyéni elképzelés szerint összeállított italt kevertek.

A jelentkezők fantáziája alig ismert korlátokat: a szabadon választható összetevők közt szerepelt a rózsalekvár, illetve a korpacibere (borș) is. Élményből mindenképp jelesre vizsgázott az esemény, a közönség rendkívül jól szórakozott, a résztvevők pedig reszkető kézzel rázták a shakert, de a teljesítményüket ez nem rombolta, hanem épp ellenkezőleg, fokozta azt.

Hozzászólások