Felhívás!

Röviden

A régi vezetőség maradt

Kedden a kovásznai művelődési ház Ignácz Rózsa-termében a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület közgyűlést és tisztújítást tartott, melynek során, új jelentkezők hiányában újraválasztották a régi vezetőséget: Gazda József maradt az elnök, Molnár János, Czilli Balázs és nt. Bende Tamás az alelnökök, Demes Éva a könyvelő. Ugyanígy a Fábián Ernő Népfőiskola elnöke továbbra is Balogh Zoltán, az Ignácz Rózsa Irodalmi Klubé pedig Gödriné Molnár Márta. Az eseményen Gazda József az egyesület tavalyi évét értékelve elmondta, a helyi önkormányzat és a megyei tanács támogatásával már lerakták az egyház telkére tervezett, Kőrösi Csoma Sándor Emlékmúzeum és Dokumentációs Központ néven alakuló intézmény alapjait, amely az elképzelés szerint egy Csoma-kutató intézmény lenne. Amint az a pénzügyi beszámolóból kiderült, 2016-ban az előző évhez viszonyítva csökkent a támogatás.

Bábszínház Kovásznán

Május 9-én, kedden 10 és 12 órától a kovásznai művelődési központban a marosvásárhelyi Ariel Bábszínház mutatja be A Tejút című mesejátékot. Belépő 5 lej.

Programváltozás

A kovásznai városi könyvtár új, nyári programja a következő: hétfőn zárva, keddtől péntekig 9–17 óra között, míg szombaton 9–14 óra között tart nyitva. Érdeklődni, hosszabbítani a 0267.340.302-es telefonszámon lehet.

Fény és árnyék

A kovásznai Kádár László Képtárban június 30-ig lehet megtekinteni a 28. Csoma-napok Fény és árnyék témával meghirdetett képzőművészeti tárlatát. A munkákat 95 képzőművész – köztük Kárpát-medenceiek és határon túliak egyaránt – készítette. Ugyanakkor a látogatóknak lehetőségük van szavazni az általuk kedvelt alkotásra, alkotóra, ami majd a fent nevezett dátumon közönség díjban részesül. A kiállítás keddtől péntekig 11–17, szombaton 10–14 óra között látogatható

Állandó kiállítás

A Gazdáné Olosz Ella textilművész reprezentatív alkotásaiból álló gyűjteményes kiállítás a művelődési házban ingyen látogatható keddtől péntekig 9–17, szombaton 9–14 óra között.

Hozzászólások