Felhívás!

Röviden

Csemetéket ültettek

Kovászna város önkormányzata az elmúlt napokban 400 fenyő-, nyír-, platán-, illetve kőriscsemetét ültetett a városba és környékére. Fanövendékek kerültek többek között a főút mentére, a parkokba, a patak melletti ligetbe és a Tündérvölgybe is. A tevékenységbe a helyi diákok is bekapcsolódtak.

 

Útjavítás Csomakőrösön

A kovásznai önkormányzat hozzálátott Csomakőrösön az aszfaltozatlan utak feljavításához. Többek között sáncokat ástak, illetve a már meglévőket kitakarították, és átereszeket helyeztek el. A továbbiakban Kovásznán és a mezei utakon végeznének hasonló munkálatot.

 

IKE-találkozó

Április 29-én, szombaton 10 órától IKE-találkozót szervez a Kézdi-Orbai Egyházmegye. Balogh Zoltán kézdi-orbai esperes megkeresésünkre elmondta, a művelődési központban rendezendő esemény a hagyományos, negyedévente megrendezett IKE-találkozó, amit ezúttal igyekeznek minél színesebbé tenni. Ennek megfelelően a különböző településekről érkező csapatok színdarabot mutatnak be, majd különböző játékokon, megbeszéléseken vesznek részt.

 

Fény és árnyék

A kovásznai Kádár László Képtárban június 30-ig lehet megtekinteni a 28. Csoma-napok Fény és árnyék témával meghirdetett képzőművészeti tárlatát. A munkákat 95 képzőművész – köztük Kárpát-medenceiek és határon túliak egyaránt – készítette. Ugyanakkor a látogatóknak lehetőségük van szavazni az általuk kedvelt alkotásra, alkotóra, ami majd a fent nevezett dátumon közönség díjban részesül. A kiállítás keddtől péntekig 11–16, szombaton 9–14 óra között látogatható.

Állandó kiállítás

A Gazdáné Olosz Ella textilművész reprezentatív alkotásaiból álló gyűjteményes kiállítás a művelődési házban ingyen látogatható keddtől péntekig 8–16, szombaton 9–14 óra között.

 

Tevékenységek

A művelődési házban és alegységeiben az alábbi tevékenységek zajlanak heti rendszerességgel: hétfőn 16–18 óra között ingyenes vércukor- és vérnyomásmérés; kedden és pénteken 12–17 óra között klasszikusgitár-kör Kurta Béla zenetanár vezetésével; szerdán 16–19 óra között kézimunkakör; pénteken 18–20 óra között a Havadtőy Sándor Cserkészcsapat – gyerek- és ifjúsági programja.

Hozzászólások