Röviden

Köztéri wifi a városban

Kovászna város önkormányzata sikeresen pályázott az Európai Bizottság által támogatott, 15.000 euró értékű WiFi4EU projektre, amely által a város következő közterületein biztosítanak ingyenes és jó minőségű wifi-kapcsolatot: csomakőrösi művelődési ház, központi piac, ifjúsági park, központi park, Sétatér, vasútállomás, Kati-forrás, Hősök Tere és a vajnafalvi sportpálya körzetében. Az áramot és az internet-hozzáférést az önkormányzat biztosította. „Tündérvölgyben és a Montana háta mögött maradt még el, de ott nem volt jelenleg megfelelő internet-hozzáférésünk, idővel majd ott is pótoljuk ezt a hiányosságot” – tudatta Gyerő József polgármester.

Népszámlálás a fürdővárosban

Kovásznán három helyen is indítottak összeírópontot, ahol a népszámlálás önkitöltős szakaszában segítenek azoknak, akik ezt igénylik. Hétfőn, kedden és szerdán a művelődési házban segítenek 12.00–18.00 óra között, csütörtökön, pénteken és szombaton a vajnafalvi kultúrotthonban (Sala Unirii, Mihai Eminescu utca, 98. szám) 12.00–18.00 óra között. Emellett a csomakőrösi kultúrotthonban is létesítettek egy összeírópontot, ahol pénteken 14.00–16.00 óra között, vasárnap pedig 12.00–18.00 óra között fogadják az érdeklődőket. Az önkitöltős szakasz május 15-ig tart, utána a számlálóbiztosok mennek házhoz azokhoz, akik az első szakaszban nem töltötték ki az űrlapot. A fürdővárosi önkormányzat biztat mindenkit, hogy még ebben a fázisban töltsék ki a kérdőívet, annál is inkább, mert aki ezt megteszi, az munkaszüneti napot kérhet főnökétől. Az összeírópontokban mindenben segítenek, csupán a család minden tagjának a személyi igazolványát kell bevinni (elég azonban, ha az egy háztartásban élő személyek közül csak egy személy megy be, mindenkinek az igazolványával). Kiskorúak esetében a születési bizonyítvány szükséges. A polgármester arra kéri a lakókat, jelöljék meg belátásuk szerint nemzeti hovatartozásukat.

Hozzászólások
A Hitetlen Tamásoknak nem lett igazuk: Sepsiszentgyörgyön a Sapientia negyedik önálló karán tartottak ma tanévnyitót

A Hitetlen Tamásoknak nem lett igazuk: Sepsiszentgyörgyön a Sapientia negyedik önálló karán tartottak ma tanévnyitót

A háromszéki magyar egyetem létrehozására vonatkozó döntés meghozatala után kerek 10 évvel a Sapientia EMTE volt sepsiszentgyörgyi tanulmányi Központja önálló karként kezdte meg az idei tanévet, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával karöltve. Az ünnepélyes tanévnyitón, melyen a Sapientia volt dékánja és jelenlegi vezetősége mellett melyen jelen volt Szili Katalin, Orbán Viktor a határon túi autónómiaügyekért felelős miniszterelnöki főtanácsadója is, Teller Ede-díjat adományoztak dr.Nyárádi Istvánnak eddigi sepsiszentgyörgyi egyetemfejlesztési munkája elismeréseképpen.