Felhívás!

RÖVIDEN

Karate-oktatás Zabolán

Van igény a karate-oktatásra Zabolán, ugyanis 8 taggal bővült a Kovásznai Mikado Karate Klub alá tartozó zabolai egység, amely immár 30 személyt számlál. Péter Levente zabolai karate-oktatótól megtudtuk, a legfiatalabb tagjuk hatéves, a legidősebbek már huszonévesek. Az oktató megjegyezte, bár a különböző versenyekre (anyagi korlátok és időhiány miatt) nem járnak, mégis részt vettek a Kovásznán megrendezett Mikulás-kupán, ugyanakkor számos olyan ambíciós fiatal van csapatban, akik előtt szép karatés jövő állhat. Péter elmondta: a karate nem feltétlenül a harcművészetről szól, hanem olyan életforma, ami hozzájárul az egészséges életmódhoz, valamint a magabiztosságot is fejleszti, ezért ajánlott már fiatal korban elkezdeni. Az edzések heti két alkalommal, kedden és csütörtökön 18.30-tól kezdődnek a zabolai Kónya Endre Sportcsarnokban. Jelentkezni, érdeklődni Péter Leventénél lehet a 0766.222.885 telefonszámon.

Szépült a művelődési ház

Korszerűsítik a zabolai központi művelődési házat, ott jártunkkor épp a hajópadlót helyezték el az újrabetonozott alapzatra, és mint Fejér Levente polgármestertől megtudtuk, uniós pénzből tervezik az épület felszerelésének (bútorzat, világítás stb.) cseréjét, korszerűsítését.

Gondnokot alkalmaztak

Fejér Levente polgármestert arról is tájékoztatott, hogy az önkormányzat jó előre biztosította a fát a zabolai Kónya Endre Sportcsarnok számára, ahová az év elejétől egy kazánfűtő gondnokot is alkalmaztak, mivel többek között oda járnak az iskolások is testnevelésórára.

Kitakarítják a sáncokat

Zabolán még február vége felé folyamatosan kellett dolgoznia az önkormányzatnak a hótalanításon, ám amint Demes Botond alpolgármester elmondta, ez nem jelentett gondot, sikeresen takarították az utakat. A továbbiakban, amint az idő engedi, a sáncok takarítását kezdik el a településen.

Hozzászólások
Vissza a focihoz!

Vissza a focihoz!

Szavak nincsenek a boldogságra, de ha mégis vannak, azokat százszor, ezerszer elmondták, leírták a Sepsi OSK kupagyőzelmét köszöntő, ünneplő sportkedvelők, szurkolók. A háromszéki csapat bő egy évtized alatt elérte azt, ami sok más klubnak évszázad alatt sem sikerült. Ennek ellenére a kupagyőzelem nem nevezhető fantasztikus meglepetésnek, mert a háromszéki csapat tudásában, potenciáljában jól benne volt ennek az esélye. A bajnoki címé nem, mert az sokkal összetettebb. De talán egy dobogós helyezés már éveken belül elérhető.