RÖVIDEN

Karate-oktatás Zabolán

Van igény a karate-oktatásra Zabolán, ugyanis 8 taggal bővült a Kovásznai Mikado Karate Klub alá tartozó zabolai egység, amely immár 30 személyt számlál. Péter Levente zabolai karate-oktatótól megtudtuk, a legfiatalabb tagjuk hatéves, a legidősebbek már huszonévesek. Az oktató megjegyezte, bár a különböző versenyekre (anyagi korlátok és időhiány miatt) nem járnak, mégis részt vettek a Kovásznán megrendezett Mikulás-kupán, ugyanakkor számos olyan ambíciós fiatal van csapatban, akik előtt szép karatés jövő állhat. Péter elmondta: a karate nem feltétlenül a harcművészetről szól, hanem olyan életforma, ami hozzájárul az egészséges életmódhoz, valamint a magabiztosságot is fejleszti, ezért ajánlott már fiatal korban elkezdeni. Az edzések heti két alkalommal, kedden és csütörtökön 18.30-tól kezdődnek a zabolai Kónya Endre Sportcsarnokban. Jelentkezni, érdeklődni Péter Leventénél lehet a 0766.222.885 telefonszámon.

Szépült a művelődési ház

Korszerűsítik a zabolai központi művelődési házat, ott jártunkkor épp a hajópadlót helyezték el az újrabetonozott alapzatra, és mint Fejér Levente polgármestertől megtudtuk, uniós pénzből tervezik az épület felszerelésének (bútorzat, világítás stb.) cseréjét, korszerűsítését.

Gondnokot alkalmaztak

Fejér Levente polgármestert arról is tájékoztatott, hogy az önkormányzat jó előre biztosította a fát a zabolai Kónya Endre Sportcsarnok számára, ahová az év elejétől egy kazánfűtő gondnokot is alkalmaztak, mivel többek között oda járnak az iskolások is testnevelésórára.

Kitakarítják a sáncokat

Zabolán még február vége felé folyamatosan kellett dolgoznia az önkormányzatnak a hótalanításon, ám amint Demes Botond alpolgármester elmondta, ez nem jelentett gondot, sikeresen takarították az utakat. A továbbiakban, amint az idő engedi, a sáncok takarítását kezdik el a településen.

Hozzászólások
Látványos fejlődés, kimagasló eredmények

Látványos fejlődés, kimagasló eredmények

Indulási jogot szerzett a Tanulók Háza és a Love To Dance egyesület közös tánccsoportja a kanadai, illetve az egyesült államokbeli táncvilágbajnokságra, de számos más hazai és nemzetközi versenyen kimagaslóan teljesítettek. A csapatra joggal büszke az oktató Molnár Enikő, de elkeseredésre is van oka: sajnos nem minden világszintű eseményre jutnak el, legfőképpen az anyagiak miatt. A táncról, nehézségekről és a mozgás szépségéről beszélgettünk.

Várják a fogyatékkal élő álláskeresőket

Várják a fogyatékkal élő álláskeresőket

Egyelőre nem hozott nagy változásokat az új kormány, az új miniszter a munkaügy háza táján. Az évi fizetésalaphoz is költségvetés-kiigazítás szükségeltetik, amire ígéret van, de az új miniszter még nem lépett kapcsolatba a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökségekkel. Kelemen Tibor igazgató havi sajtótájékoztatóján beszélt részletesebben arról, ami előrelátható a következő hónapokból.

A recehájastól a szentesi csíramáléig

A recehájastól a szentesi csíramáléig

Tizenkét csapat, száznál is több amatőr és hivatásos böllér, jókedv és kellemes, tavaszias idő. Ezek voltak a főbb jellemzői a tizennegyedik alkalommal tető alá hozott bálványosi disznótoros fesztiválnak, amely idén is a nemzetköziség jegyében zajlott, hiszen nyolc külföldi és négy hazai csapat mérte össze tudását, finomabbnál finomabb étkeket készítve és látványosabbnál látványosabb asztalokat terítve.