Felhívás!

Iskolai hírszemle

Iskolai hírszemle

Eseményekben és megvalósításokban gazdag évet zárt a Zabolai Általános Iskola – derült ki a Pap László iskolaigazgatóval folytatott beszélgetésünkből.

Kérdésünkre az igazgató elmondta, 2016-ban számos rendezvénybe, versenybe bekapcsolódtak az iskola diákjai. Ugyanakkor a megvalósításokra sem panaszkodhatnak, az önkormányzat támogatásával tatarozásokat végeztek a székelytamásfalvi óvodánál, kijavították a külső vakolatot és meszeltek a zabolai 1-4. osztályos iskolában (volt árvaház épülete), Szörcsén a fásszínt tették rendbe, Székelytamásfalván a Székelytamásfalváért Egyesület támogatásával újrameszelték kívülről az iskolát (és az elmúlt években minden osztályt felújították belülről).

A Zabolai Általános Iskolában az önkormányzat támogatásával 8 számítógépet vásároltak az informatikalaborba, ugyanakkor a régi gépek hardvereit is korszerűsítették. Annak kapcsán, hogy ötödik osztálytól kötelező lesz az informatika-oktatás, az igazgató elmondta, nem aggódnak, ugyanis eddig is szerepelt az opcionális tantárgyak között, és van tanáruk is, tehát a továbbiakban kötelező tantárgyként is tudják tanítani.

A jövőre vonatkozó tervekkel kapcsolatosan Pap László megjegyezte, elképzeléseik vannak, de az anyagiak döntenek arról, hogy ezekből mit sikerül megvalósítaniuk. Mindenesetre tervezik a szörcsei iskola rendbetételét, illetve kisebb felújításokat szeretnének az tanintézményekben. A diáklétszámmal kapcsolatosan elmondta, jelenleg 527 iskolás és óvodás tanul a községben levő intézményekben, és sajnos a diáklétszám fogyóban van, jövőre már 522-re csökken a tanulók száma. A nyolcadik osztályt végzett tanulókkal kapcsolatosan megtudtuk: a diákok többsége szakiskolásban folytatta tanulmányait, és úgy néz ki, az idei végzősök is inkább a szakoktatás iránt érdeklődnek.

Hozzászólások
Vissza a focihoz!

Vissza a focihoz!

Szavak nincsenek a boldogságra, de ha mégis vannak, azokat százszor, ezerszer elmondták, leírták a Sepsi OSK kupagyőzelmét köszöntő, ünneplő sportkedvelők, szurkolók. A háromszéki csapat bő egy évtized alatt elérte azt, ami sok más klubnak évszázad alatt sem sikerült. Ennek ellenére a kupagyőzelem nem nevezhető fantasztikus meglepetésnek, mert a háromszéki csapat tudásában, potenciáljában jól benne volt ennek az esélye. A bajnoki címé nem, mert az sokkal összetettebb. De talán egy dobogós helyezés már éveken belül elérhető.