Felhívás!

Nyáron több az érdeklődő

Nyáron több az érdeklődő

2014 júniusától működik Zabolán turisztikai információs iroda, amely a környék látványosságait és kínálatát hivatott bemutatni az érdeklődő vendégeknek, továbbá népszerűsíteni azt különböző idegenforgalmi vásárokon. A két alkalmazott (Mátyás Karolina irodavezető és Fülöp Krisztina) célja információt szolgáltatni a térség turisztikai nevezetességeiről, látnivalóiról, minél szélesebb körben, derült ki a Mátyás Karolinával készített interjúnkból.

– Csak Zabolát vagy a környező településeket is promoválják az irodában?

– A Zabolán működő turisztikai információs iroda célja a négy községet (Zabola, Gelence, Szentkatolna és Kommandó) és az ezekhez tartozó nyolc települést magába foglaló Zernye Régió természeti és kulturális értékeinek népszerűsítése. Tájékoztatást nyújtunk a környék szálláshelyeiről, vendéglátóhelyeiről, közlekedéséről, programjairól, látnivalóiról, eseményeiről és szolgáltatásairól. Az irodába betérő látogatók térképet, információs füzeteket, különböző szórólapokat igényelhetnek.

– Milyen látnivalók vannak Zabolán?

– Zabolán turisztikai látványosságként tartjuk számon a református erődtemplomot, a Mikes-kastélyt, továbbá a dr. Pozsony Ferenc által alapított Csángó Néprajzi Múzeumot, a pávai református műemlék templomot, a régi görög katolikus fatemplomot és a Tatárhalmot.

– Milyen szálláslehetőségek vannak Zabolán?

– A településen három panzió működik hivatalosan, a Mikes-kastély parkjában lévő Gépház (The Machine House), valamint a Csipkés és a György panziók. Gelencéről nyolc, Kommandóról négy szálláslehetőség szerepel a nyilvántartásunkban.

– Milyen volt a turisták részéről az érdeklődés az elmúlt évben?

– Télen kevesebb az érdeklődő, mint nyáron, de már tavasztól növekednek a számok. A legtöbb látogató a nyári hónapokban, június és szeptember között érkezik. Az irodába betérő turisták többsége belföldi, de volt több érdeklődőnk Magyarországról is, sőt, eltévedt izraeli, norvégiai és francia látogatóknak is nyújtottunk már segítséget. Az iroda látogatóinak többsége információs anyagot és térképet igényel, továbbá tájékoztatást a környék látványosságairól, szálláshelyeiről, valamint az itt zajló eseményekről, rendezvényekről (pl. falunapok vagy a zabolai népzene- és néptánctábor).

– Milyen terveket dédelgetnek a jövőre nézve?

– Tervek vannak, de önmagában az iroda nem tud fejleszteni, ehhez együttműködés szükséges mind az önkormányzat, mind a környék idegenforgalomban érdekelt feleinek részéről. Az iroda hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között, pénteken 8-tól 14 óráig várja a látogatókat, továbbá a világhálón a zernye.ro címen érhető el.

Hozzászólások
Vissza a focihoz!

Vissza a focihoz!

Szavak nincsenek a boldogságra, de ha mégis vannak, azokat százszor, ezerszer elmondták, leírták a Sepsi OSK kupagyőzelmét köszöntő, ünneplő sportkedvelők, szurkolók. A háromszéki csapat bő egy évtized alatt elérte azt, ami sok más klubnak évszázad alatt sem sikerült. Ennek ellenére a kupagyőzelem nem nevezhető fantasztikus meglepetésnek, mert a háromszéki csapat tudásában, potenciáljában jól benne volt ennek az esélye. A bajnoki címé nem, mert az sokkal összetettebb. De talán egy dobogós helyezés már éveken belül elérhető.