Röviden

A gyerekek védelmében

Kutyákat fogtak be Zágon községében, mert a George Coșbuc-iskolába járó diákok szülei azzal a kéréssel keresték meg a helyi önkormányzatot, hogy tegyenek valamit a kóborló ebek ellen, amelyek veszélyeztetik a gyerekek épségét. A helyi tanács lépett is ez ügyben, felvették a kapcsolatot a Tega Rt. vezetőségével, hiszen megye szinten ők foglalkoznak ezzel, és rá két napra már sikerült három kutyát befogni, ami csökkentette a veszélyt, de nem szűnt meg a kóborkutya-gond az utcákon. A polgármesteri hivatal jelezte a szülőknek, hogy igyekeznek orvosolni a panaszukat, és a napokban is folytatják a kóbor ebek begyűjtését. 

Szemétgyűjtési akció

A polgármesteri hivatal a szociális munkásokkal közösen szemétgyűjtést tartott Feldoboly, Zágon, Kőrös, Papolc környékén. Kiss Augustin polgármester elmondta, hivatali elfoglaltságai miatt sajnos nem tudott részt venni a szemétszedésen, de következőkor ő is csatlakozni fog. 

Ösztöndíj diákok számára

Pénteken tartott tanácsülést Zágon község önkormányzata, amelyeken olyan helyi határozatot fogadtak el, hogy az 5–8 osztályos diákokat szociális és érdemi ösztöndíjban részesítik. Az iskola vezetősége dönti el, hogy kik jogosulnak ezekre az ösztöndíjakra, amelyek összege 100 lejtől kezdődik. 

Újra indul az after school

A tavalyi évet leszámítva minden évben működött a délutáni iskola a községben, amely most újra elindul. Két 15 fős csoportot alakítanak ki, egyet a magyar és egyet a román ajkú gyerekeknek. A délutáni program költségeinek a 25 százalékát a Diakónia Alapítvány, 25 százalékát a megyei tanács, 25 százalékát a helyi tanács, illetve a maradék 25 százalékát a szülők állják. A gyerekek ebédet kapnak, és különböző délutáni foglalkozásokon vesznek részt. 

Hozzászólások