Hirmondo

Fejlesztésekről egyeztettek

Fejlesztésekről egyeztettek

Februárban Zágon községbe látogatott Könczei Csaba és Gál Károly parlamenti képviselő, ahol Kiss Augustin polgármesterrel felleltározták a helyi gondokat, melyekre igyekeztek megoldásokat keresni.

– Nagy meglepetés volt számomra, és nagyra értékelem, hogy az orbaiszéki körútjukon hozzánk is ellátogatott Könczei Csaba és Gál Károly, hiszen ehhez fogható, hogy két parlamenti képviselő is érdeklődjön a község dolgai iránt, ritkán fordult elő – fogalmazott a polgármester.

Hirdetés
Hirdetés

Az elöljáró és a képviselők leg­inkább a pályázati lehetőségekről beszélgettek, jelenleg a községnek már van egy pályázata benyújtva, amely egy tíz kilométeres községi út modernizálását foglalja magában, beleértve az útpadkák, sáncok kialakítását is. Mind a két települést érintené ez a beruházás, Zágonban hét és Papolcon három kilométer utat modernizálnának.
– Sajnos, a fejlesztési kérdésekben jártas Gál Károlytól megtudtuk, hogy nagyon sok hasonló pályázat van leadva a megyében, így egyelőre nem biztos, hogy támogatást kapunk erre a projektünkre – mondta a polgármester. Majd hozzátette, hogy kisebb infrastrukturális beruházásokat is terveznek, rövid útszakaszok javítását, hidak, átereszek építését.

Szó került egy bölcsőde létrehozásáról is, ugyanakkor tárgyaltak az új piactér kialakításáról, amely a sportcsarnok melletti részen kapna helyet.
– Könczei Csabával főként a mezőgazdasági kérdéseket vettük számba, ugyanis vannak gondok, amikre megoldást kell találnunk. Ilyen például a zsebszerződéses mezőgazdasági területeké, hiszen ha megvonják ezt a lehetőséget, akkor a gazdák támogatás nélkül maradnak – hangsúlyozta az elöljáró. Majd kiemelte, hogy ez nagy veszteség lenne, így szükség van egy elfogadható megoldásra ez ügyben.

Hozzászólások