Felhívás!

Röviden

Útra készülnek a gólyák

Dr. Bedő Albert „figyelő tekintete” mellett útra készülnek a kálnoki gólyák. A Sepsikőröspatakhoz tartozó faluban, a Rara Avis Egyesülettel közösen, néhány évvel ezelőtt három villanyoszlopra szerelt az önkormányzat vaspánttal megerősített állványt, amelyeket – köszönik szépen – összkomfortos fészekké alakított három gólyapár. Idén már felneveltek három–három fiókát, most már a hosszú utat tervezik. Kálnokon a három „műfészken” kívül, a kultúrház tetején van egy „saját gyártmányú” gólyafészek is.

 

 

Elkészül az óvoda

Szeptember végére elkészül az Olt mente egyik legmodernebb óvodája. Az 500 ezer eurós beruházást európai uniós pályázatból finanszírozta a kőröspataki önkormányzat. Nem haladnak a dolgok azonban a Kálnoky Ludmilla Általános Iskolánál. A pályázat nyolcadik kiírására egyetlen vállalkozó jelentkezett, aki azonban nem a szabályzatnak megfelelő iratcsomót nyújtott be, az érvényben lévő törvények szerint jelentkezését el kellett utasítani. A polgármesteri hivatal kilencedszer is meghirdette a közbeszerzést, a határidő október közepéig tart. Bármilyen hihetetlen, „rongy” 1,7 millió euróért senki nem akar dolgozni…

Lesz modern és takarékos világítás

Átment az összes szűrőn, tehát megnyertnek tekinthető az a 600 ezer lejes pályázat, amelyből felújítják Kőröspatak és Kálnok teljes közvilágítási hálózatát. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a régi világítótesteket újakra, modernekre cserélik, amelyek félannyit fogyasztanak. Bár beszerzési áruk nem kevés (ezt fedezi a pályázat), de innentől kezdve csak előnyökről beszélhetünk: hosszú élettartam, alacsony üzemeltetési költségek, kiváló teljesítmény, egyenletes fényeloszlás. A tapasztalatok szerint a jó közvilágítás javítja a közbiztonságot is.

Hozzászólások