Felhívás!

Tetőcserére pályáztak

Tetőcserére pályáztak

A csernátoni székhelyű Háromszéki Mára Szociális és Közművelődési Egyesület a Bethlen Gábor Alap magyar kultúráért és oktatásért kiírására pályázott az oktatási központ épületeinek tetőcseréje és a Kati baba álma nevű családerősítő program megvalósítására. Az egyesület vezetőinek utólag választani kellett a két pályázat között.

– Az új szabályzat értelmében egy egyesület egyetlen pályázatot nyújthat be, ezért döntenünk kellett, mire használjuk az odaítélt 1 millió forintot. A járványhelyzetre való tekintettel a három hagyományos székelyház tető- és csatornarendszer cseréje mellett döntöttünk – fejtette ki lapunknak Szőcs László egyesületi elnök, megjegyezve, amint a pénzt megkapják, munkához is látnak.

Szőcs Ilona, a 2011-ben startolt, előkészítős–nyolcadikos diákokat célzó, több települést magába foglaló Kati baba álma nevű projekt ötletgazdája hangsúlyozta, bár a járványhelyzet miatt idén a szokásos nyári zárótábor elmaradt, a program megy tovább a maga útján.

– Céljaink között szerepel megismertetni a gyerekekkel a magyarság értékeit: család, tisztelet, szeretet, felelősségég- és kötelességtudat és a gyerekvállalás. A projektet az egész Kárpát-medencére kiterjesztenénk, sorolta a terveket.

Hozzászólások