Felhívás!

Röviden

Röviden

Lobognak a zászlók

Magyar zászlókat kapott ajándékba március 15-én Sepsikőröspatak. A község két magyarországi testvértelepülése, Gárdony és Mezőtúr, száz-száz magyar nemzeti lobogóval lepte meg a falut. Ehhez hozzátették azt a 250 darab székely zászlót, amit az RMDSZ adott, és szétosztották a lakosság között. Amint képünkön is látszik, az emberek nem az ajtó mögött tartják a zászlókat.

 

Elmarad a kirándulás

A koronavírus-járványnak esett áldozatául az a kirándulás, amelyet a helyi tanács a községben működő nőszövetségnek ígért be. Az öt szövetség öt-öt tagja Gárdonyba készült április végén, a járvány miatt azonban erre nem kerülhet sor. Az utazás költségeit az önkormányzat fedezte volna, hálából a nőszövetségek önzetlen munkájáért, amellyel a településen szervezett minden jelentős esemény alkalmával segítették a szervezőket. Az önkormányzattól azt az információt kaptuk, hogy ami késik, nem múlik, ha lejárnak a járvány miatt bevezetett közlekedési korlátozások, szert kerítenek a jutalomkirándulásra. 

 

Betartják a korlátozásokat

Viszonylag kevés cigányembert látni Kőröspatak utcáin. A polgármesteri hivatal adatai szerint mintegy nyolcvan személy érkezett haza külföldről, közülük heten a rétyi karanténközpontba kerültek. A többiek közül további két személyt utólag vittek karanténba, mert nem tartották be az otthoni elkülönítés szabályait, nekik a karantén költségeit is saját zsebből kell állniuk. A megmaradt mintegy hetven „vendégmunkás” viszonylag figyelmezetten otthon marad, és betartja a kijárási tilalmat. 

Hozzászólások