Felhívás!

Röviden

Várják az iratkozókat

 

A Kőrösi Csoma Sándor Líceumban sikerült megoldani az online oktatást – tudtuk meg Becsek Éva iskolaigazgatótól, aki egyúttal az előkészítő osztályokba való beiratkozás mikéntjéről is tájékoztatott.

Az igazgatónő kifejtette, hogy az online oktatás problémájával megbirkóztak: a tanintézmény honlapján van egy direkt erre szánt oldal, ahová a tanárok feltöltik a feladatokat, és ahol nyomon tudják követni, hogy hányan töltötték le azokat.

Ez mellett használják a Zoom, WhatsApp és más internetes felületeket. A diákok túlnyomó többsége is alkalmazkodni tudott ehhez a kényszerhelyzethez. Az online oktatás Csomakőrösön okoz gondot a roma közösségnél, viszont ott úgy kompenzálták ezt a hiányosságot, hogy elküldik levélben a feladatokat.

Az intézményvezető a beiratkozásról is tájékoztatott. Tudatta, hogy az előkészítő osztályokba március 27. lett volna a beiratkozási határidő, azonban ennek végleges időpontja országosan kitolódott az iskolai oktatás (nem a vakáció lejárta, hanem a rendes oktatás – a szerk.) kezdetéig.

Akik a szigorítások előtt jelentkeztek, azok számára már érvényesítették a procedúrát, a többiek pedig továbbra is iratkozhatnak online. Bővebb információ a Kőrösi Csoma Sándor Líceum titkárságán, a 0267.340.863 telefonszámon igényelhető.

 

Segítség helyi szinten

Sinka Norbert a Fiatalok Kovásznáért Szervezet (FIKOSZ) elnöke önkéntesként segít az időseknek bevásárolni, számlát fizetni. A fiatalember segítségét a 0747 337 825-ös telefonszámon lehet igényelni.

Ez mellett a FIKOSZ néhány tagja önkéntesen szállítja a helyi Piedone Pizza & Doner étterem ingyenes felajánlásából származó meleg ebédet a kovásznai személyeknek.

Az étterem azon 65 év felettiek igyekszik segíteni, akik betegek, vagy mozgáskorlátozottak, vagy nincsenek közeli hozzátartozói, esetleg nem számíthatnak azok segítségére ebben a nehéz időszakban. Az étteremnek még lehetősége van 1-2 személy támogatására, amit a 0762.070.790-es telefonszámon lehet igényelni.

Hozzászólások