Felhívás!

Tavaszi nagytakarítás Kovásznán

Tavaszi nagytakarítás Kovásznán

Zajlik a tömbházak biológiai csírátlanítása és egyben kézi fertőtlenítésre alkalmas adagolókat szerelnek a lépcsőházak bejáratához. Ugyanakkor a tavaszi takarítási munkálatokat is megkezdte a polgármesteri hivatal – tudtuk meg az e heti önkormányzati szemlénk során.

Gyerő József polgármester arról számolt be, hogy az elmúlt napokban a kovásznai önkormányzat eleget tett a 2020/4-es számú katonai rendeletben meghatározott kötelességének, és a településen levő tömbházak 107 lépcsőházában befejezte a fertőtlenítési munkálatokat.

Megjegyezte, hogy három lépcsőházba több próbálkozás után sem sikerült bejutniuk az önkormányzat embereinek, ezért kéri az illető lakrészek tulajdonosait: jelezzék a polgármesteri hivatal felé a beavatkozásra alkalmas időpontot.

– Ugyanakkor sikerült megvásárolnunk a kézi fertőtlenítésre szánt adagolókat, amelyeket elkezdtük felszerelni minden lépcsőház bejáratához. Arra kérjük a kedves lakókat, hogy óvják őket, használják azokat rendeltetésszerűen, gazdálkodjanak felelősen az adagolókba töltött fertőtlenítőszerrel, hiszen nem kevés közpénzt szántunk, szánunk a célra – mondta a polgármester.

 

Szebbé teszik a várost

Jeszenovics Róbert Károly alpolgármester a városban zajló takarítási munkálatokról számolt be.

Elmondta: megkezdték a zöldövezet karbantartását, virágok gondozását, a sáncok és a patakmedrek takarítását. Annak ellenére, hogy megpróbálnak minél jobban odafigyelni ezen területek karbantartására és takarítására, sajnos akad olyan személy, aki minden tiltás és óvintézkedés ellenére a szemetet a patakmedrekbe, mezőre, sáncba üríti.

Megkezdték a fák metszését is. Azok a fák, amelyek betegség jeleit mutatják vagy száradásnak indultak, valamint az idei nagy viharban meggyengült a gyökerük – kivágásra kerülnek.

Több lakossági kérés is érkezett ezügyben, amit a szakemberek indokoltnak találtak, azon esetekben megtették a szükséges lépéseket a fák kivágáshoz.

Ezzel párhuzamosan a csemeteültetésre is odafigyelnek. Mint azt az alpolgármester megfogalmazta: minden kivágott fa helyében ötöt ültetnek, illetve oda is telepítenek csemetéket, ahol nem vágtak fát, de a város arculata megkívánja.

Sajnos, már negatív tapasztalatot is szereztek a csemeteültetéssel kapcsolatosan, mert pl. az Egyesülés utcában levő fákból kettőt a napokban elloptak. Ezért az alpolgármester felhívja a lakók figyelmét, hogy amennyiben csemetelopást, rongálást, illetve törvénytelen szemétlerakást észlelnek, értesítsék a rendőrséget vagy az önkormányzatot, mert Kovászna város arculata közös érdek.

Hozzászólások
Jakab Csaba nevére sportcsarnokok telnek meg

Jakab Csaba nevére sportcsarnokok telnek meg

Erdélyben nincs sok zenészdinasztia, a kevesek közt is az egyik legismertebb az ákosfalvi Jakab család. Ők azok, akik egyenként is a saját műfajukban hangszerük mesterei, többen közülük nem csak hazai, erdélyi népszerűségre, hanem nemzetközi elismerésre is szert tettek. Jakab Csaba kiváló billentyűs a jazz, rock, pop örökzöld műfajaiban, de mint énekes-szólista is sokat szerepel rádiókban, televíziós csatornákon. Nevére sportcsarnokok telnek meg, és a jelenlegi élvonal sztárjai szívesen veszik, ha kísérő zenekarukban jelen van.