Felhívás!

Röviden

Kórusok találkoztak

November első felében, a vajnafalvi református templomban tartották meg kovásznai kórusok találkozóját, illetve ünnepelték meg a Hozsánna kamarakórus 20 éves fennállását. A rendezvényen fellépett a házigazda Hozsánna (karnagy Gyerő Katalin), a római katolikus egyházközség Szent István Vegyeskara (Kercsó Ferenc), a Pastorala (Szántó Kinga), a belvárosi református egyházközség férfidalárdája (Antal Ernő), a Schola Patrona Hungarorum (Kolozsi István) és a Kőrösi Csoma Sándor Líceum Tiszta Szív Gyermekkórusa (Gyerő Katalin).

„Az idén úgy adódott, hogy a városi kórusok találkozóját ismét a vajnafalvi gyülekezet szervezhette meg. A 20 éves múltat így újból városi kórustársainkkal ünnepelhetjük meg, mint egykor a tízévest.

Személyesen kilenc évre tekinthetek vissza, eseménydús évek, svájci nagykaland van mögöttünk. Emlékezetesek számomra nem csak a fellépések, hanem az együtt töltött csendes hétvégék, karácsonyi ünneplések.

Hálás vagyok a jelenért, hogy a Hozsánna szól és hozsánnát szól az Úrhoz” – mondta Orbán Judit református lelkész beszédében, külön megköszönve Gyerő Katalinnak a munkáját, illetve a kórustagok odaadását.

 

Elmarad az előadás

Objektív okok miatt elmarad a Nagyváradi Szigligeti Színház Székely Csaba: Bányavakság című előadása, melyet november 27-én, szerdán 19 órától hirdettek meg. A jegyek visszaválthatóak a művelődési ház jegypénztárában. Az előadást egy későbbi periódusban tartják majd meg.

 

Kaphatóak a jegyek

A marosvásárhelyi Hahota színtársulat „Megáll az ész” című zenés szilveszteri kabaréja Kovásznán 2020. február 25-én, kedden 17 és 20 órától tekinthető meg a Művelődési Központban. Jegyár: 40 lej. Az előadásra jegyek november 25-től vásárolhatók a művelődési ház jegyirodájában. Érdeklődni a 0744. 364. 250-es telefonszámon lehet.

Hozzászólások