Felhívás!

Röviden

Korszerűsített rendelő

Sikerült befejezni az orvosi rendelő korszerűsítését. A két fogorvosi és a háziorvosi rendelőt is újravakolták, illetve festették, ezen kívül felújították a víz- és fűtésrendszert, valamint a belső villanyhálózatot is. Az önkormányzat új épületét – amely egy nagy eskető–ceremóniatermet és három irodahelyiséget foglal magába – még idén szeretnék teljesen befejezni. Emellett elkezdték építeni az új ravatalozó épületét (fotó) a haralyi templom mellett, amelyet szintén még az idén szeretnének befejezni, a munkálatokkal egyébként jól haladnak.

Dolgoznának, ha hagynák

Még mindig vannak futóprojektek, amelyekkel, habár már megnyerték a pályázatokat, a bürokrácia miatt még nem tudtak megfelelő ütemben haladni. Ilyen a belső út aszfaltozása, illetve a kultúrotthon teljes felújítása is, a gelencei önkormányzat egyébként igyekszik a minél hamarabbi kivitelezésre ezek terén is. A tervezési szakaszon túl van már az óvoda épületének a bővítése, illetve a nagy iskola (fotó) tetőszerkezetének a felújítása is, és a közeljövőben ezeket is szeretnék megvalósítani.

Turistacsalogató tervek

A kulturális életre vonatkozóan is vannak tervek bőven. Szeretnének olyan agrár-, illetve turisztikai eseményeket létrehozni, amelyek emelnék a község, illetve Haraly népszerűségét, látogatottságát is. A turistákat vonzó programok helyszíne egyébként a régi haralyi templom lenne legfőképp, hiszen az alkalmas különböző rendezvények befogadására. Ezt a célt szolgálta a hétvégén tartott dézsafürdő-készítő képzés is, amely nagy sikert aratott a résztvevők körében.

Bartok Barbara

Hozzászólások