Felhívás!

Röviden

Röviden

Szépítenek, javítanak

A helyi önkormányzat nemrég egy járdát épített, ami a kisvasút nyomvonala és a tündérvölgyi vízesés között található. Ez mellett a Tündérvölgyben felújították a vízesés lépcsőjét, amely mellé korlátot is szereltek. Ez által könnyebben megközelíthető ez a látványosság is, korábban úgy a fürdővendégek, mint a helyiek is jelezték, hogy igény lenne egy könnyebben és biztonságosabban használható alkalmatosságra, mert az idősebbek, vagy a mozgási nehézségekkel küszködők nehezen vagy sehogy sem tudtak megküzdeni a meredek lépcsővel.

Mindezek mellett a város több turisztikai pontján (pl. Montana szálló és a sípálya környékén) kerti bútorokat, kempingasztalokat, padokat szerelt, illetve fedett és fedetlen piknikhelyeket létesített az önkormányzat. A megvalósításhoz szükséges anyagiakat a vendégéjszakák után fizetett kétlejes turisztikai illetékből fedezték, amit a Kovásznára érkezett fürdővendégek fizetnek be a városkasszába.

 

Színházi fesztivál Kovásznán

A Kőrösi Csoma Sándor Líceum szervezésében, a művelődési ház és a polgármesteri hivatal támogatásával szeptember 28-án, szombaton a Kulturális Sokszínűség Napja alkalmával a 8. Juventus Színházi Fesztivált tartják a helyi művelődési központban.

A 9 órától kezdődő rendezvény keretében fellép a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad, a Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata, a panciui színjátszó csoport, a brassói Grimasz, a marosvásárhelyi Refi színpad, a segesvári Carpe Diem. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Hozzászólások