Felhívás!

Röviden

Ballagás a Kőrösiben

A Kőrösi Csoma Sándor Líceumban május 25-én, szombaton 10 órától ballagnak a 12. osztályosok. A tanintézményben 4 osztály (természettudomány-román, természettudomány-magyar némettel, humán magyar intenzív angollal, turisztikai technikus) 80 végzősét búcsúztatják.

 

Társasjáték est

A Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete május 26-án, vasárnap 17 órától a képtárban társasjáték estet tart, amire minden érdeklődőt várnak.

 

Vágják az erdei utat

Május 29-én, szerdán 19 órai kezdettel a művelődési központban tartják a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes: Vágják az erdei utat… című folklórelőadását. Rendező-koreográfus: Ivácson László. „Folklórelőadásunk keserű-édes emlékezés, egy olyan táncos-zenés barangolás, amelyben a gyergyói, a küküllőmenti, a sajómenti és az észak-mezőségi tájegységek magyar, román, illetve cigány népzene és néptánc világába utaztatjuk a nézőt – száz évet vissza az időben” – írták az alkotók. A jegyek ára: 20 lej felnőtteknek, 10 lej diákoknak, nyugdíjasoknak. Helyfoglalás, jegyek elővételben a művelődési ház jegyirodájában hétfőtől csütörtökig 7.30-15 óra között, pénteken 7.30-13.30 között, illetve a 0267.340.394-es és a 0744.364.250-es telefonszámokon.

 

Csoma-tárlat

A Kádár László Képtárban július 30-ig látogatható a Csoda című Csoma-tárlat keddtől péntekig 11-16 óra között, szombaton 10-14 óra között. A tárlaton 50 alkotás tekinthető meg, többek közt Szabó Anna-Mária Szentimrei Judit-díjas, valamint Szigeti G. Csongor Kőrösi Csoma Sándor-díjas alkotása. A belépő ára: 4 lej felnőtteknek, 2 lej nyugdíjasoknak, diákoknak. Szervezett csoportok a 0770.420.087-es telefonszámon jelentkezhetnek be előzetesen.

 

Képzőművészeti galéria

A kovásznai Gazdáné Olosz Ella reprezentatív alkotásaiból álló gyűjteményes kiállítás a művelődési házban, a városi könyvtár órarendje szerint tekinthető meg, szervezett csoportok jelentkezését a 0770.420.087-es telefonszámon várják. A belépés ingyenes.

Hozzászólások
Ötven éve „tanulva tanítanak”

Ötven éve „tanulva tanítanak”

A tanügyi káderek 1969 februárjában megtartott országos konferenciáján vetődött fel első alkalommal a Pedagógusok Háza szükségessége. 1971-ben alakultak meg ezen központok mint önálló módszertani, tudományos, kulturális és nevelési intézmények. A sepsiszentgyörgyi pedagógusok háza a jubileumot a Fidelitas hotelben tartott szakmai konferenciával és a volt vezetők díjazásával ünnepelte meg.