Néptáncfesztivál a fürdővárosban

Néptáncfesztivál a fürdővárosban

Szombaton a helyi művelődési központban 20. alkalommal tartották meg a Kovásznai Források nevű országos néptánc-találkozót, közel félezer gyerek részvételével.

A sepsiszentgyörgyi Tanulók Palotája és a Kovásznai Tanulók Klubja szervezésében, a városi művelődési ház társzervezésében megrendezett és a helyi önkormányzat által kiemelt kulturális programként támogatott fesztiválon idén Brăila, Prahova, Vrancea megyék, illetve Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Zágon és Gelence táncosai tették tiszteletüket. Az esős időjárás miatt a hagyományos főtéri felvonulás elmaradt, a szabadtéri színpad helyett is a művelődési központ adott otthont a fesztiválnak.

A Gyerő Katalin zenetanárnő vezette zsűri döntése értelmében a magyar csapatok közt 1–4. osztályban, egyetlenként első lett a helyi Kankalin néptánccsoport. Az 5–8. osztályosok körében első lett a gelencei Borostyán, illetve a sepsiszentgyörgyi Batyusok, második a zágoni Szikrák; őket követte a Kovásznai Tanulók Klubjának leány tánccsoportja.

Horvát Zita, a klub táncoktatója, a fesztivál kezdeményezője csalódott, amiért a magyar csapatok ilyen kis létszámban voltak jelen, egyéb programra, anyagi okokra vagy épp megszűnésre hivatkozva. Reméli, jövőre sokkal többen lesznek majd ezen a rendezvényen.

Hozzászólások