Felhívás!

Röviden

Pénz sportpályázatokra

Kézdivásárhely Városi Tanácsának Kulturális- és Sportbizottsága összesen 85 ezer lejt osztott szét a második félévre benyújtott sportpályázatokra. Az alapítványoknak, egyesületeknek, kluboknak az év végéig kell elkölteniük a megítélt összeget. A legnagyobb összeget a jégsportokban bizonyító csapatok kapták: a HC Bikák U10-es és U12-es korosztálya 30 ezer lejt, a KSE hokiszakosztálya az U8-as csapat felkészülésére 20 ezer lejt, a KSE korcsolyaszakosztálya pedig 16.800 lejt kapott. Az asztaliteniszsport 5000 lejben, a Bibor SC judoegyesület szintén 5000 lejben részesült, és 2000 lej illeti a biciklis KENDU Alapítványt, akik versenyen való felkészülésre igényeltek támogatást. A KSE tekeszakosztályának 1200 lejt ítéltek, további 1000 lejes támogatásban részesül a KSE judoszakosztálya, az Ashihara Karate, a rádióamatőrök, a KSE kerékpárszakosztálya és a Zöld Nap Egyesület 24 órás futás eseménye.

 

Hulladékelszállítás

A Gosp-Com Kft. felhívja a kézdivásárhelyi, nyujtódi, szászfalusi és sárfalvi magánlakások tulajdonosainak figyelmét, hogy az alábbi program szerint szíveskedjenek kihelyezni a hulladékokat: háztartási hulladék minden héten a megszokott program szerint, az új 120 literes konténerekben; szelektív hulladék minden hónap második és negyedik hete a szelektív hulladék feliratú zsákokban; zöld/lebomló hulladék minden hónap első és harmadik hete a 240–260 literes konténerekben. Amennyiben nem a fentiek szerint helyezik ki a hulladékot, nem kerülnek elszállításra! Bővebb tájékoztatás a 0267.361.060-as telefonszámon vagy a cég székhelyén.

 

Kinyit a műjégpálya

Bár a nyár csak igazán most kezdett el tombolni, nyári pihenője után újra kinyit a kézdivásárhelyi műjégpálya. A korcsolya szerelmesei a héten egyelőre három napon, napi két alkalommal hódolhatnak a sportnak: augusztus 10–12. között 17 és 18.30, valamint 20 és 21.30 között lehet korcsolyázni a műjégpályán. A belépő, csakúgy, mint bezárás előtt, diákoknak és nyugdíjasoknak 5 lejbe, felnőtteknek 10 lejbe kerül.

Hozzászólások