Felhívás!

Három hét múlva városnapok

Három hét múlva városnapok

Kézdivásárhely főterén három hét múlva kezdődik a nyár utolsó nagy bulija, az Őszi Sokadalom. A városnapok idén ötnaposra bővülnek, szerdán és csütörtökön a Vigadó Művelődési Házban, valamint a Borudvarban lesznek programok, péntektől pedig benépesül az egész központ, és több mint tíz helyszínen zajlik az esemény.

 

Az Őszi Sokadalom szerdáján a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetsége közös kiállításmegnyitóra várja az érdeklődőket, utána a fiatalok melegíthetnek be a hétvégére a Borudvarban, a szerdánként zajló Urbanizé W-Session bulin. Csütörtökön három programot kínál a Vigadó Művelődési Ház: 18 órától Moldován Zsolt kiállítását és Dancs Árpád Mozimániáim című könyvének bemutatóját, majd a Vigadó Mozi keretében a nagy sikerű Aurora Borealis című magyar filmet láthatják az érdeklődők.

Pénteken már vásári forgataggal és több helyszínen várják a nagyérdeműt, megkezdődik a hagyományos termékeket felvonultató vásár, valamint a kézművesvásár is, és a könyvtárban is elstartolnak a programok, itt papírszínházi előadással, papírbábkészítéssel és népi gyermekjátékokkal szórakoztatják a gyerekeket. A Nők Egyesülete szintén augusztus 31-én ünnepel, a 10. évfordulón ízelítőt láthatunk az egyesület munkáiból, könyveiből, fotóiból és süteményeiből, mindezt a Vállalkozói Inkubátorházban.

Augusztus 31-én, pénteken 15 órától nyitja meg kapuit az Őszi Sokadalom gyermekvárosa: a Csíkos, pöttyös, kockás gyermekek terén 20 ügyességi játék és 10 kreatív műhely várja a kicsiket egész hétvégén. A Gábor Áron-szobor mögötti téren az ifjúsági tér is kinyit, ahol vetélkedők, beszélgetések, bemutatók, valamint a Zöld Nap Egyesület és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem programjai állnak a fiatalok rendelkezésére.

Az Őszi Sokadalom megnyitóját szintén augusztus 31-én rendezik, 17 órától a Tanulók Klubja mazsorett-csoportjainak és fúvószenekarának közreműködésével, ugyanekkor indul el a VII. országos és nemzetközi papírszalvéta-, kártyanaptár- és telefonkártya-kiállítás és börze a Hobbi Cserebere Klub szervezésében a Gyűjtemények Házában. A Nők Egyesülete Gyöngyös Város Barátainak Köre és a Zöld Nap Egyesület tagjaival korhű ruhákban együtt korzózik a főtéren, 18 órától. Az estét a nagyszínpadi koncertek, éjszaka pedig az Urbanizé Garden zárja.

A szombati nap egyik kiemelkedő eseménye a Pityókafesztivál, amely ezúttal is a Molnár Józsiás parkban kap helyet, emellett szombaton és vasárnap is folytatódik a Vigadó Mozi, a könyvtári programok, a gyermekváros és az ifitér, valamint bekapcsolódik a programba az Incze László Céhtörténeti Múzeum is Barcsay mester és tanítványai című vándorkiállításával. A nagyszínpadon, szombaton először a városi iskolások és óvodások adnak elő műsort, majd az élőzenekaros fellépőké lesz a főszerep, a Vigadó előtti téren pedig az esti operaházi előadásra készítik elő a teret.

Az Őszi Sokadalom előzetes programja elérhető a www.oszisokadalom.ro honlapon, és folyamatosan bővül. A Borudvar és az Utcazene programjai még szervezés alatt állnak, ezek pontos kezdési időpontjairól és részleteiről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Hozzászólások