Felhívás!

Riasztóval a medvék ellen

Riasztóval a medvék ellen

Éjszaka világító vadriasztóval védik a medvéktől az oltszemi kezelőközpont melletti területen tartott fajlovakat. A villanypásztorral bekerített, többhektáros terület igazi ingyenkonyhaként szolgál a négylábúaknak, ezért, spórolva a téli etetésre begyűjtött takarmányt, az állomány nagy része ott legel.

Minden adott: a jó eledel, a mozgáshoz szükséges hatalmas terület, az összképet csupán a váratlanul betoppanó medvék zavarják meg. Nem telik el hét, hogy a község valamelyik szegletében ne okoznának kárt és fejtörést az embereknek, arról nem is beszélve, hogy éjszaka az utcákon már a medve az úr.

Fodor István polgármester elmondta, sikerült legalább egyet kilőniük a sok közül, a bodoki Talamér falurészen garázdálkodót, de ez csepp a tengerben. Kiszámíthatatlan, hogy hol bukkannak fel, nemrég az oltszemi gyerekotthon kertjében sebzett meg egy juhot, pár nap múlva pedig megjelent az intézmény udvarán. „Mindjárt oda jutunk, hogy nemcsak a kertekben és az utcákon járkálnak a medvék, hanem az udvarokon is” – részletezte az elöljáró. Az idén legalább hat medvét ütött el a vonat a fogathajtópálya környékén, arra is volt példa, hogy egyszerre két medvebocsot sodort el.

Hozzászólások