A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Meglátni a szépet

Meglátni a szépet

Második alkalommal tartottak rendhagyó istentiszteletet a Bodok-tetőn szeptember 23-án. A hagyományteremtő szándékkal elindított kezdeményezés már nem csak a helyieket szólítja meg.

A világ tele van ajándékokkal, útfélen elrejtett kincsekkel. A kérdés, hogy tudunk-e örülni a kis áldásoknak, amit egy gondos kéz elhelyezett életünk útján? Mert szegény az, aki nem tud rácsodálkozni az élet apró örömeire, és nem tudja értékelni annak filléres ajándékait. Isten mindenhol ott van, a fában, a levélben is. De csak az látja meg a szépséget, aki keres, akinek a szíve nyitva van – fogalmazott a természet templomában tartott igehirdetésében Roth Levente lelkipásztor.

Örvendetes, hogy a svájci testvérgyülekezettől tanult, közösségépítő szándékkal elindított esemény egy újabb utat nyit az Istennel való kapcsolatteremtéshez. Az igehirdetést követően a kicsik és nagyok tábortűznél melegedve, egyházi és népi dalokat énekelve töltöttek el egy kellemes őszi délutánt.

Hozzászólások
Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

A vallásszabadság tordai kihirdetésének 450. évfordulója tiszteletére 450 km hosszú lovas zarándoklatra vállalkoztak 2018. július 7–21. között egy bő tucatnyian Erdélyből és Magyarországról. A székelyderzsi és oklándi unitárius egyházközségek által szervezett kéthetes zarándoklatról készült kisfilmet csütörtök este mutatták be a Bod Péter Megyei Könyvtárban. Levetítése után a jelen lévő zarándokok megosztották élményeiket a közönséggel.