Felhívás!

Pörög a család!

Pörög a család!

Kézdivásárhely önkormányzata a KSE-napokat idén sok újdonsággal egészíti ki, köztük egy olyan akadályversennyel, amely a családoknak szól, Pörög a család! címmel. Ebben partnerük a Zöld Nap Egyesület, akik a 8 fordulós vetélkedőt kidolgozták.

A vetélkedő célja a kézdiszéki (kézdivásárhelyi) családok összekovácsolása egy összetett program keretében, amely egyaránt fektet hangsúlyt a szórakozásra, valamint a mozgás, különböző sportágak, gyakorlatok, logikai feladatok játékos megismerésére, végrehajtására és annak megoldására is.

Regisztrálni május 1-ig lehet a zoldnapegyesulet@gmail.com e-mail-címén, vagy személyesen a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal kommunikációs irodájában (108-as iroda). Telefonszám: 0766.611.066 vagy 0726.233.518. A helyszínen nem lehet bejelentkezni, azaz a részvétel feltétele az elsődleges regisztráció, mivel a szervezők előzetesen készülnek füzettel, szabályzattal, útmutatóval a gördülékeny verseny érdekében. A csapatban minimum 3 és maximum 6 fő lehet, szülő, nagyszülő, gyerekek, unokatestvérek stb.

Azok a csapatok, akik kedvet kaptak a vetélkedőhöz, a következő teendőket kell előzetesen végrehajtsák: regisztrációkor a csapatok előre kiválasztott névvel érkeznek; kitöltik a regisztrációs ívet, melyben beleegyezésüket adják a személyes adatok feldolgozására, valamint az esemény alatt készült fényképek felhasználására a szervező intézmények által használt felületeken; elfogadják a játék szabályzatát.

A vetélkedő május 11-én 11 órakor kezdődik, amely két szakaszban zajlik délelőtt 11–14 óra között, valamint 1 órás szünet után 15–17 óra között. A város területén 8 állomás lesz elhelyezve, mindegyik megkeresése kötelező, de nem kizáró jellegű. Ha egy család úgy érzi, nem tudja elvégezni az állomás feladatát, nem kötelező megtennie. Ebben az esetben felvállalja, hogy az adott állomásnál nem gyűjt KSE-korongot. Az állomásokon a feladatok többnyire a mozgásra, dinamikára épülnek. Ezért, értékelésük a feladat teljesítéséhez szükséges időtartam mérésén alapszik. Tehát minden állomáson mindenki kap pontot. Az állomások könnyebb megközelítése érdekében a nem motorizált közlekedési eszközök használata javallott (bicikli, roller stb.), de az autó használata sem kizáró jellegű.

A csapatok a sok élmény és móka mellett ajándékkal is hazatérhetnek, amennyiben a képzeltbeli dobogó valamelyik fokára állnak, a díjak pedig a következőek: 1. díj: wellness- vagy élménypark-belépő 300 lej értékben a Bálványos Resort felajánlásából, és torta a Süti Éden jóvoltából; 2. díj: egyéves belépő minden családi programra a Vigadó Művelődési Házba. A programok lehetnek bábelőadások, gyerekelőadások, de olyan koncertek, kulturális programok is, amelyeken a család szívesen venne részt a gyerekekkel; 3. díj: féléves belépő minden családi programra (báb-, gyerekelőadás, kulturális program, koncert) a Vigadó Művelődési Házba.

Hozzászólások