Felhívás!

Piac épül Bereckben

Piac épül Bereckben

A gelencei után a környék egyik legmodernebb piaca épülhet meg Bereckben. A munkálatokat azonnal megkezdik, ahogy az időjárás engedi, és az egykori sörkertet alakítják át.

Bereck Polgármesteri Hivatala már 2014-ben kifizette a helybeli fogyasztási szövetkezethez tartozó egykori sörkert bejáratánál található épület vételárának első részletét, a különbözetet pedig egy évvel később törlesztette. A falunapok helyszínéül szolgáló telep hátsó részét már az előző esztendőkben megvásárolta a községháza. Az önkormányzat a szövetkezettől mint­egy 200 ezer lejért jutott hozzá a sörkerthez, az előtte levő vendéglátóipari egység épületével együtt. A tervek szerint az épületet felújítják, az udvarra pedig egy korszerű piacot létesítenek.
Dimény Zoltán polgármester tájékoztatása szerint a volt sörkert helyén multifunkcionális teret alakítanának ki, ahol uniós előírásoknak megfelelő, korszerű piac is helyet kapna. A majdani piac nemcsak zöldség és gyümölcs, hanem hús- és tejtermék árusítására is alkalmas lesz, de idővel állatvásár is szóba jöhet.
Bereck költségvetéséből 800 ezer lejt fognak elkülöníteni a munkálatokra, így azokat önerőből valósítják meg. Érdekes, hogy az előző kormány által hozott, fejetlen pénzügyi törvény miatt pontosan ekkora összeggel lesz kisebb a nagyközség költségvetése. A sörkert a nevét egy néhai, az udvar végében levő vendéglő után kapta, amely nagy népszerűségnek örvendett a bereckiek körében, szomszédságában valamikor jégverem is volt. 

Hozzászólások