Röviden

Röviden

Katonáék a község tulajdonán
A berecki önkormányzatnak és a közbirtokosságnak több száz hektárnyi legelője és egy kisebb erdős része van a román hadsereg ügykezelésében. Ugyan a honvédelmi szervek most semmire sem használják a területet, mégis képtelenség tőlük visszaszerezni. Hasonló helyzetben vannak a szomszédos megyékbe szakadt erdők vonatkozásában is, évek óta tapodtat sem tudnak előrelépni az állami erdészet és az igazságügyi szervek gáncsoskodása miatt. 

Bővült a falumúzeum
Apró tárgyakkal, de bővült a művelődési központ alagsorában található, két évvel ezelőtt felavatott falumúzeum. Az értékes gyűjteményt a turisták is fel szokták keresni, a vendégeknek nagyon tetszik a kollekció. 

Hőszigetelési gondok
A berecki impozáns művelődési központ többféle rendezvény lebonyolítására alkalmas, hiszen több kiállítóterme, nagy előadóterme, vendégszobái stb. vannak. Akad azonban egy óriási gond vele: a nagyterem szigetelése nem megfelelő, így télen a fűtésrendszer képtelen a hodályt felmelegíteni. Dimény Zoltán polgármester szerint egy szakértő véleményét fogják kikérni, hogy miként lehetne legalább a nagyméretű színpadot hőszigetelni.

Viszik a tejet
Bereckből is visz el tejet a Kézdi Lacto Coop szövetkezet. A község elöljárója szerint a dolog működik, az emberek rendszeresen leadják a tejet a begyűjtő-központban (képünkön), aminek szintén az önkormányzat biztosított helyiséget. 

Hozzászólások