Felhívás!

Parkolókról, illetve azok hiányáról

Parkolókról, illetve azok hiányáról

Benedek-Huszár János polgármester nemrég úgy fogalmazott, hogy Baróton a parkolók gondját az elszaporodott autók miatt szinte lehetetlen megoldani, ez a gond napjainkban majd minden településre, így Barótra is jellemző.

A minap egy rádióinterjújában visszatért a problémára. Elmondta, hogy például a temető előtti parkolót csak ideiglenes jelleggel szüntették meg, ugyanis az ottani parkot rendezni akarják, de miután a munkával elkészülnek, akkor ugyanúgy, mint eddig, lehet majd parkolni hosszan, az út mentén, de a Kisboldogasszony utca másik felén is.

– „A baróti tömbháznegyedeket amikor tervezték, a hetvenes években, az volt az elképzelés, hogy harmincéves távlatban – amit már meghaladtunk – minden tíz családnak lesz három autója. Jelenleg a valóság az, hogy Baróton is minden családnak van legalább egy autója, de ha kettőt mondunk, akkor közelebb állunk a valósághoz. Azt nem tehetjük meg, hogy minden zöldövezetet felszámolunk egy tömbház körül, hanem inkább bérbe adjuk a kialakított parkolókat, de akkor lehet, hogy 300–400 méterre lesz a parkoló a tömbházlakás ajtajától. Ez van, és ezen én nem tudok változtatni – hangoztatta a Régió Rádiónak adott interjújában Barót polgármestere.

Megjegyezte, hogy a jövő évben elkészül a millenniumi park, a Baróti Szabó Dávid utcában a jövő nyárra elkészül a líceum új épülete is, ezért a közművesítés után legalább a sportcsarnokig ezt az utcát is modernizálják, a líceum körül is kialakítanak parkolókat.

– A Kisboldogasszony utcában is közművesíteni kell, és akkor egészen a temető külső bejáratáig szeretnénk ezt az utcát is rendezni, úgy, hogy nemcsak az aszfaltburkolatot, hanem két oldalt a parkolókat is kialakítjuk. A Szabadság téri lakosoknak ebben a két utcában lesz parkolási lehetőségük – részletezte.
A zöldségpiac felújításával kapcsolatban ugyanabban az interjúban elmondta, hogy „kijöttek a földből” a munkálatokkal, következik a térkövesítés, utána pedig az építmények elhelyezése a piac területén.
– Október elején az új piac működni fog – nyomatékosította.

Nem esett szó a piac körüli parkolási lehetőségekről, melyek jelen pillanatban elég kaotikusak. A Piac utca felső végében van egy tér, ami nem a város tulajdona, ezért annak átalakítása, rendezése sem időszerű jelenleg. A terület esetleges megvásárlásáról már esett szó a baróti tanácsban, azonban a tulajdonos csak a mellette levő legénységi blokkal együtt hajlandó eladni, egymillió lejt meghaladó összegért. 

Hozzászólások