Felhívás!

Okostáblákat is szeretnének

Okostáblákat is szeretnének

Barót város tanácsa költségvetés-módosítást fogadott el azért, hogy iskolakezdésig szűrőberendezések megvásárlásával minőségi ivóvizet tudjanak biztosítani az iskolák diákjai számára.

Mint mi is írtunk róla, nemrég a Gaál Mózes-iskola igazgatóját büntették azért, mert a bibarcfalvi iskolánál elfogadhatatlan minőségű volt az ivóvíz.

Benedek Huszár János polgármester javasolta, hogy azt a 70 ezer lejt, amit az iskola sportpályája feljavításának tervére szántak, ideiglenesen vegyék el onnan, és utalják át az iskolának, azért, hogy tudják a víztisztító berendezéseket megvásárolni.

– Jelenleg még nem tudjuk pontosan, hogy kell-e víztisztító mind az öt, Baróthoz tartozó településre, illetve azt sem, hogy ezek pontosan mennyibe kerülnek, de az iskola rendelkezésére bocsátjuk az összeget, azért, hogy szeptember 13-ig tudják, ha szükséges, megvásárolni és felszereltetni azokat – nyomatékosította.

Az iskolákkal kapcsolatban a polgármester azt is megemlítette, hogy egyelőre még semmilyen válasz nem érkezett arra a januárban letett pályázatára az önkormányzatnak, mely révén tabletekkel, okostáblákkal látták volna el a baróti iskolásokat, így lehet, hogy az okostáblákat a megyei tanács támogatásából fogják megvásárolni, hogy mégis jó minőségű oktatás indulhasson ősszel – fogalmazott Benedek Huszár János. 

Hozzászólások
Az USR szerint Rafila összeférhetetlenségi állapotba került egy tanácsadói szerződés nyomán

Az USR szerint Rafila összeférhetetlenségi állapotba került egy tanácsadói szerződés nyomán

Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője szerint Alexandru Rafila egészségügyi miniszter “súlyos összeférhetetlenségi állapotba” került, miután tanácsadói szerződést kötött az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), és emiatt feljelentést tesz az Országos Feddhetetlenségi Ügynökségnél (ANI) és a korrupcióellenes ügynökségnél (DNA).